ERIC HISAW - GHOST STORIES

Op zijn vijfde cd behandelt Eric Hisaw uit Austin, Texas zowat dezelfde thema's die we op zijn vorige werk al terugvonden: familiebanden, opgroeien in een kleine stad, rondzwerven en ontsporen. Alleen zijn die onderwerpen op deze cd veel meer autobiografisch. "Bijna elk song heeft betrekking op dingen die in mijn eigen leven gebeurd zijn", zegt Eric, "dit is mijn meest persoonlijke release tot op heden, ook al zijn sommige namen en steden fictief, toch is de hoofdbrok van elke song gebaseerd op eigen ervaringen."

Hisaw klinkt hier soms wat als een combinatie van Dave Alvin, Steve Earle en vooral Joe Ely en Alejandro Escovedo, maar ook Springsteen, Stones en Creedence invloeden zijn duidelijk in zijn sound terug te vinden. Verwacht je dus aan een portie stevig rockende Americana van deze man.

Met de hulp van pedal steel en dobro meester Lloyd Maines op een aantal tracks en de vaste kern, drummer Vincente Rodriguez en bassist/keyboardspeler Ron Flynt opnieuw achter zich resulteert dat in een "live in de studio" sound. Die jongens kennen mekaar ondertussen op muzikaal gebied door en door en dat is natuurlijk altijd een pluspunt om een hechte sound te bereiken.

"Johnston County" is een stevige rocker in de beste Chuck Berry traditie, een song die handelt over een memorabele trip met een oudere vriend. In "Ghost Stories" vraagt Eric zich af hoe het zit met uit het oog verloren vrienden en familieleden tegen een achtergrond van zware drums en bijtende gitaarrifs. "Payphone" combineert het laid back soundje van JJ Cale met het treinritme uit Johnny Cash songs, onderstreept door de mooie pedal-steel van Maines. "Albuquerque" een uptempo song over een verdwaalde lifter op een truckersparking in New Mexico, sluit de cd mooi af, samen met "Sleep" een melancholisch slaapliedje voor het verwaarloosde kind van een paar party-ouders.

Sinds in 2000 zijn debuut "Thing About Trains" verscheen is Hisaw langzaam uitgegroeid tot een singer songwriter en producer waarmee we rekening moeten houden. "Ghost Stories" is daar het bewijs van, het is een sterke roots-cd geworden, die we van harte kunnen aanbevelen.

(RON)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video