FOLK FAMILY REVIVAL – UNFOLDING

“Folk Family Revival” is een familiegroepje in de meest duidelijke betekenis van het woord. De drie broers Mason, Barrett en Lincoln Lankford werden dikke vrienden van Caleb Pace en beschouwden deze gitarist, pedal steel- en mandolinespeler meteen als hun verloren gewaande vierde broer. Barrett Lankford speelt op basgitaar en broer Lincoln hanteert de drumstokken.

Mason Lankford is de zanger-gitarist van deze Texaanse band en gaf onbewust de aanzet tot de muzikale richting die de ‘Folk Family Revival’ zou inslaan voor hun eerste album “Unfolding”. Dat deed hij door een folkgetinte countryliedje in de studio voor te stellen aan producer Jeffery Armstreet die hun debuutplaat zou helpen realiseren. Armstreet was meteen weg van de sound die de band rond dat nummer produceerde en stelde voor om de hele cd in dit genre te brengen.

“Unfolding” bestaat uit twaalf liedjes die allemaal door Mason Lankford werden geschreven, met hier en daar een nummer waar hij wat hulp bij heeft gekregen van een ander bandlid. Zelf zijn deze tienerjongens ‘die hard’ fans van countrysterren als Waylon Jennings en Willie Nelson, maar ook de folksongs van Jakob en papa Bob Dylan worden als zoete broodjes gesmaakt door de leden van ‘Folk Family Revival’.

De uptempo gebrachte titeltrack waarmee dit album opent lijkt erg sterk op de muziek die ons vorig jaar werd aangeboden door de Britse folkrockformatie ‘Mumford And Sons’. Ook het later volgende, op bluegrass geënte “Mountains” en “Come Get Me” behoren tot deze categorie van muziek.

Wij zijn hier vooral erg te vinden voor het bluesy rocknummer “Fallin’”, de bitterzoete countryballads “Have A Nice Life”, “Shade From The Storm”, “Addicted To The Road” en “Holding You Now”, naast twee meer verhalende folkliedjes in het romantische “Dream All Night” en “Thinkin’ Out Loud”.

De twaalf nummers op deze cd zorgen voor een ruime mate van afwisseling qua muziekstijl en leiden geen enkel moment tot enige vorm van verveling. “Unfolding” blijft een heel boeiende plaat van begin tot einde en bij de beluistering van dit mooie debuutalbum passeren enkele songpareltjes de revue.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video