UNCLE JOHN TRIO – FOR YOUR PLEASURE

“For Your Pleasure” is de titel van de nieuwste plaat van het rockabilly-ensemble ‘Uncle John Trio’, afkomstig uit het Hoge Noorden in Finland en bestaande uit leadzanger John-Peter Lemström, staande basspeler Lasse Sirkko en leadgitarist Tuomas Metsberg. ‘Uncle John Trio’ moet zowat de enige muziekgroep zijn die in 2011 niet over een website of een mySpace-site beschikt, maar ons simpel doorverwijst naar de webstek van hun platenlabel.

Het op amper in twee dagen opgenomen album komt deze formatie de belofte in zijn titel helemaal na want plezier is wat dit trio de luisteraar zal bezorgen met hun veertien nummers op deze cd. Daarbij zijn er zes liedjes die John-Peter Lenström zelf heeft gecomponeerd, maar het gros van de songs zijn rockabilly of honky-tonk covers van een serie gekende en minder gekende songs uit het country- en rockabillygenre.

Zo horen we o.a. “Hey Good Lookin’” van Hank Williams, het door George Jones en Roger Miller geschreven liedje “Tall Tall Trees” dat een hit was voor Alan Jackson en “Lonesome Tears In My Eyes” van het ‘Johnny Burnette Trio’, een song die ook gekend is in de versie van ‘The Beatles’.

De goede muzikale smaak van dit Finse trio blijkt verder in de coverversies van “All My Ex’s Live In Texas” van George Strait, “Honky Tonk Man” van Johnny Horton en “Guitars, Cadillacs And Hillbilly Music” van Dwight Yoakam. En om het verhaal van die covers compleet te maken, vertellen we ook nog even dat ‘Uncle John Trio’ eveneens zeer gesmaakte versies brengt van “A Six Pack To Go” van Hank Thompson en van “Blue Blue Day” uit het brede repertoire van Don Gibson.

Maar ook tussen de eigen composities zijn er enkele pareltjes waar te nemen, waaronder het openingsliedje “Beer Me”, “If You’re Lookin’ For Love”, “The Song (I Wish I Never Wrote)” en “In The Middle Of The Night”.

Zoals gebruikelijk hoeft u van deze rockabilly en op country geënte honky-tonk muziek geen wereldschokkende of wereldverbeterende dingen te verwachten, maar u kunt met het album “For Your Pleasure” wel uitkijken naar drie kwartier puur genieten van en plezier beleven aan de swingende sound van deze drie heren van het ‘Uncle John Trio’.

(valsam)

Artiest info
Goofin’ Records  
 

Label: Goofin’ Records