CATIE CURTIS – STRETCH LIMOUSINE ON FIRE

Folkrockzangeres en songschrijfster Catie Curtis wordt 47 jaar in mei 2012. Ondanks het feit dat ze voor velen onder ons wellicht als een nobele onbekende geboekstaafd staat, heeft deze in Boston, Massachusetts wonende muzikante in haar 15-jarige carrière reeds elf full cd’s op haar palmares staan. De meest recente plaat in deze reeks draait hier al een tijdje in de cd-speler want wij werden aangenaam verrast door het album “Stretch Limousine On Fire”, de opvolger voor haar mooie, geheel akoestische cd uit 2009 “Hello Stranger”.

Op dit nieuwe schijfje staan tien volledig eigen composities van Catie Curtis die al op 15-jarige leeftijd professioneel met muziek bezig was als drummer in een plaatselijk theater, maar zich als jonge volwassene meer en meer ging toeleggen op het bespelen van de akoestische gitaar in het folkrockgenre, waarin ze in 1996 met haar debuutplaat “Truth From Lies” vriend en vijand wist te verbazen. Gastoptredens als voorprogramma van o.a. Mary Chapin Carpenter en Patty Griffin waren destijds de terechte beloning voor haar muzikale onverzettelijkheid.

Liedjes uit haar vorige albums werden regelmatig gebruikt voor de soundtrack van films en tv-series als ‘Dawson’s Creek’, ‘Grey’s Anatomy’ en ‘Desperate Housewives’ en de pers vergelijkt haar sound met die van andere bekende vrouwelijke singer-songwriters als Melissa Etheridge en Suzanne Vega.

Catie Curtis is ook gekend als overtuigde lesbienne, hetgeen ze nog maar heel recent kon bezegelen door haar nu in Amerika wettelijke huwelijk met Elizabeth Marshall waarmee ze twee dochtertjes heeft. Haar intens geluk over deze pas gewijzigde burgerlijke staat bezingt zij op dit album in de nummers “Wedding Band” en het van verliefdheid overlopende “I Do”.

In het openingsnummer “Let It Last” kan Catie Curtis voor de harmony vocals rekenen op de hulp van Mary Chapin Carpenter, een ander icoon uit de folkmuziek. Een tweede hoogtepunt is de akoestische pianoballad “River Wide” waarin de uitstekende zangkwaliteiten van deze dame benadrukt worden. Verder luisteren wij met veel plezier naar het vrolijke “Shadowbird”, de ballad “Highway Del Sol”, de lekker ritmische titeltrack “Stretch Limousine On Fire” en de emotionele slotsong “Seeds And Tears”.

Zoals hierboven al aangegeven zit deze cd al een tijdje in onze cd-speler en ik heb zo’n vermoeden dat ie daar nog wel een tijdje vaker toertjes zal mogen draaien. Deze songs van Catie Curtis zijn professionele, mooi afgewerkte en melodieuze, melancholische nummers die voor een gepaste sfeer kunnen zorgen. Kort samengevat dus: een heel mooie plaat van een heel goede zangeres.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Compass Records

video