LONESOME CITY TRAVELERS – LONESOME CITY TRAVELERS

“A collection of songs about travelling, love lost, life and death”. Dat is de definitie die de vier kerels van de uit Florida afkomstige formatie ‘Lonesome City Travelers’ aan de muziek op hun titelloze debuutalbum hebben gegeven. De broers Scott (alle snarenwerk en harmony vocals) en Chris Metts (akoestische gitaar en zanger) verbroederden begin 2011 met Justin (basgitaar) en Jeremy Martin (drums), twee andere broers en het ontstaan van deze groep had daarmee plaatsgevonden.

Songschrijver van dienst is zanger Chris Metts die zich drie jaar geleden terugtrok op het platteland om liedjes te componeren. Het eerste nummer was “Maria” dat op deze eerste cd is terug te vinden. Er volgden nog zeven andere composities vooraleer hij terugkeerde naar Florida om de songs samen met de andere bandleden op plaat te zetten. Intussen had zijn broer Scott ook al niet stilgezeten, want hij bracht met “Young” en “Devil In Disguise” ook twee van zijn liedjes mee naar de opnamestudio.

Alles bij elkaar opgeteld zijn er uiteindelijk dus tien nummers op de cd “Lonesome City Travelers” beland. De plaat begint met een afscheidslied dat “Goodbye (San Francisco Bay)” heet, een intimistisch akoestisch nummer op gitaar en banjo waar Chris en Scott direct laten horen waarin de kracht van hun muzikaal werk zit, namelijk in de harmonieuze samenzang van het broederpaar.

“The River” is een swingende countryrocker terwijl “Abigail” als een verhalende countryballad wordt aangeboden. Alt.Country is trouwens de rode draad doorheen alle tien nummers op deze cd. “Please Be There” is een heel sterke song en “Maria” kan zo in elke saloon voor de aanwezige cowboys gebracht worden.

In het liedje “Young” schuilt misschien zelfs een klein radiohitje, maar onze favoriete song is het aanstekelijke “Devil In Disguise” dat zowel instrumentaal als vocaal perfect in orde is. Dit is al bij al een heel sterk debuutalbum van ‘Lonesome City Travelers’ en als de broederliefde blijft bestaan zullen we in de nabije toekomst nog wel vaker van de muziek van deze nieuwe formatie kunnen genieten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video