KERRY PATRICK CLARK – ON THE ROAD TO HUMAN BEING

De muzikale carrière van Kerry Patrick Clark begon in 1985 toen hij zijn eerste plaat “Life And Times” op 1000 exemplaren uitbracht en hij die schijfjes allemaal vrij vlot verkocht kreeg. Dan duurde het bijna tien jaar vooraleer er een tweede plaat kon worden gemaakt. Dat werd het album “A Simple Man” uit 1994, gevolgd door “Build A Bridge” uit 1996 en “Choose Love” uit 2000. In 2001 bracht hij naar aanleiding van de tragische aanslag op de ‘Twin Towers’ in New York een plaatje met troostende liedjes op de markt onder de titel “911…Songs To Heal A Nation”.

Daarna werd het weer stil rond Kerry Patrick Clark, althans toch op de platenmarkt want optreden heeft hij in de voorbije 25 jaar altijd blijven doen. Nu stuurde hij ons zijn recentste album “On The Road To Human Being” toe met daarop veertien eigen composities die bewijzen dat hij ook nu nog steeds erg mooie songs kan schrijven en ze nog altijd even mooi kan zingen.

Het nieuwe album kwam nochtans zeer moeizaam tot stand doordat zijn computer met al de opnamen voor deze cd plots crashte en hij zijn werk van nul af aan opnieuw moest overdoen. Uiteindelijk heeft Kerry Patrick Clark zijn liedjes op deze manier nog verder kunnen perfectioneren tot wat wij nu op deze cd kunnen beluisteren.

De songstijl en zijn stem doen ons regelmatig denken aan de muziek van de Belgische zanger Milow die tegenwoordig erg populair is in onze contreien. Hij is evenals de Leuvenaar een man met zijn gitaar die een bijhorend verhaal zingt dat op melodieuze en wat melancholische muziek werd geplaatst. Vooral de meer energieke nummers “Row”, “Hold It Up To A Heart”, “Be The Change”, “A Wonderful Thing” en slotsong “I Just Danced” zouden zo uit het repertoire van Milow afkomstig kunnen zijn.

Er worden ook wat levenslessen meegegeven in een aantal liedjes op deze plaat. Zo verhaalt titeltrack “On The Road To Human Being” over de vele hindernissen die we in het leven moeten overwinnen om te komen tot waar we momenteel staan. En “Pass It On” gaat over de overdracht van kennis, ervaringen en wijsheden van ouders naar hun kinderen en de mogelijke generatiekloof die hierbij kan ontstaan.

Als we toch wat kritiek in deze recensie mogen insluiten, dan is het dat er wat te weinig variatie in de songs zit om tot het einde te blijven bloeien. De nummers lijken muzikaal te sterk op elkaar en ook de teksten vol liefdesverhalen en odes aan de liefde verschillen inhoudelijk te weinig van elkaar. Maar daar staat tegenover dat elke song op zichzelf wel een mooi nummer vertegenwoordigt en dat de emotionele betrokkenheid van de zanger uitstraalt in de wijze waarop hij elk liedje zingt.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Turtle Island Records

video