NEARLY BELOVED – WHERE’S BOB?

Matthew Lacques (aka Lax) en zijn oudere broer Peter Lacques (aka Lax) waren in 1992 de oprichters van de country- en bluegrassformatie ‘Nearly Beloved’ uit Mill Valley, Californië. De andere huidige bandleden zijn gitarist en banjospeler Erik Pearson, bassist Paul Olguin en drummer David Rubin. Hun debuut op plaat kwam er in 1998 met de cd “Wanderer’s Dream” waarop al een mix van country, folk en bluegrassnummers werden gebracht.

Matt Lax is de zanger en de songschrijver van ‘Nearly Beloved’. Hij componeerde alle liedjes op hun nieuwste album “Where’s Bob?”, met uitzondering van de Bob Dylan-klassieker “Subterranean Homesick Blues”. De overige elf nummers zijn ook nu weer ofwel onder de genres bluegrass of country te catalogeren. We horen hier en daar invloeden van Bob Dylan, Townes Van Zandt en countrysterren als Merle Haggard en Willie Nelson.

Matt Lax zegt zelf dat de karakters uit zijn liedjes gewone mensen zijn die een leven vol fouten leiden, daar de prijs voor moeten betalen en daarna leren van hun fouten of net niet. Het album “Where’s Bob?” levert enkele leuke liedjes op, te beginnen met openingstrack “My Memory”, maar ook via vrij klassieke countrysongs als “Whiskey Whipsers”, “Tomorrow Won’t Be The Future” waarin Gram Parsons doorklinkt en “Sunflowers Turned Away”. Daarnaast is er bluegrassmuziek in “Money Isn’t Everything” met Peter Lax op mondharmonica en zelfs gospelmuziek in de titeltrack die over een misgelopen relatie handelt.

Onze algemene indruk over deze plaat is toch dat het allemaal wat te neutraal en te gladjes klinkt, wel goed in zijn genre maar geen echte meerwaardebieder. Daardoor zit de mogelijkheid er in dat “Where’s Bob?” vrij snel aan de aandacht van de rootsmuziekliefhebber zal kunnen ontsnappen. ‘Nearly Beloved’ is dan misschien ook wel een wat profetische naam van deze Californische formatie.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Attaboy Records

Info: KG Music Press

video