THE MISSY WERNER BAND – THREE KINDS OF LONESOME

‘The Missy Werner Band’ uit Ohio bestaat uit mandolinespeelster en zangeres Missy Werner, haar broer en bassist Artie Werner, banjospeler Jeff Roberts en gitarist Tim Strong. Het gaat hier dus om een zogeheten ‘all string bluegrass band’ die met het album “Three Kinds Of Lonesome” een opvolger heeft gecreëerd voor hun debuutplaat “Drifting And Dreaming” uit 2009.

Missy Werner is één van de nog steeds zeldzame vrouwelijke bandleiders van zo’n bluegrassformatie. Zij heeft een getraind oor voor goede nummers die ze dan ook zelf selecteerde om voor dit nieuwe album te worden opgenomen. Producer Jon Weisberger leidde de opnamen in Nashville in goede banen en zorgde voor een perfecte geluidsregistratie. De interpretaties die deze band aan al wat oudere songs heeft gegeven klinkt zeer modern en fris.

Twee nummers worden aangeboden als een duet met een gastzanger. Zo zingt Frank Solivan mee op het liefdesliedje “Endlessly” dat ook als eerste single uit dit album zal verschijnen en Chris Jones staat Missy Werner vocaal bij in de song “Just The Same”. Naast de coversongs staan er ook vier nieuwe, door producer Jon Weisberger geschreven nummers op deze cd.

De onderwerpen die in de meeste nummers worden bezongen handelen over de liefde in elke fase. Van bij het prille gevoel van verliefdheid over de stabiliteit van een relatie tot de hartenpijn bij het fout aflopen. Openingsliedje “I’d Rather Love A Memory” gaat over het gevoel om liever alleen achter te blijven met goede herinneringen dan een nieuwe relatie te beginnen. Het op country gebaseerde nummer “Just The Same” gaat dan weer over eindeloze liefde.

Bij de mooiste liedjes op deze cd horen “Leaves In The Wind”, een cover van een nummer van Zbynek Bures, naast het swingende “Right Here”, het afscheidsliedje “Let It Go” en de twee bonustracks met bluegrassklassieker “Blue Skies And Teardrops” van Mike Williams en gospelsong “Journey To My Saviour’s Side” van Randy Graham.

Het album “Three Kinds Of Lonesome” van ‘The Missy Werner Band’ is - na hun al warm onthaalde debuutplaat - de ultieme bevestiging van het talent van dit ensemble dat geformeerd werd rond een zeer goede zangeres van bluegrassnummers.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video