SCOTT COOK – MOONLIT RAMBLES

“Een nieuwe liefdesbrief aan de wereld”, zo omschrijft singer-songwriter Scott Cook uit het Canadese stadje Edmonton, Alberta zijn nieuwste plaat “Moonlit Rambles”. Het is zijn derde plaat na debuutalbum “Long Way To Wander” uit 2007 en “This One’s On The House” uit 2009. Hij is een echte, goede ouderwetse troubadour, een verteller van verhalen waarin veel liefde, levenservaringen, observaties van gebeurtenissen en van mensen en ook een gezonde portie humor vervat zitten.

Een troubadour is altijd veel onderweg om zoveel mogelijk luisteraars te kunnen bereiken met zijn muziek. Zo ook Scott Cook, die sinds een vijftal jaren constant van het ene optreden naar het andere pendelt om er zijn liedjes te kunnen presenteren. Hij doet er gemiddeld zo’n 150 per jaar.

Voor de opnamen van de tien liedjes die op “Moonlit Rambles” staan deed hij een beroep op een aantal van zijn vele vrienden in de Canadese muziekwereld met een belangrijke rol voor gitarist en harmony vocalist Jesse Dee, Jason Kodie voor orgel en accordeon en Adam Iredale-Gray op fiddle. Deze laatste is prominent aanwezig in de nummers “Goin’ Up To The Country”, titeltrack “All My Moonlit Rambles” en “The Lord Giveth (And the Landlord Taketh Away)”, een honky-tonksong die politiek geïnspireerd is en de huidige haast criminele financiële crisis hekelt.

Zelf begeleidt Scott Cook zich op het podium meestal enkel met een akoestische gitaar en zo zullen zijn vertelliedjes zeker ook heel goed tot hun recht komen. Hoe dat dan wel klinkt kunt u op deze cd trouwens zelf beluisteren in het erg mooie, volledig akoestisch gebrachte liedje “Time With You”. Emotioneel wordt het even als hij “Go On, Ray” zingt, waarin hij een muzikaal eerbetoon brengt voor zijn op 88-jarige leeftijd overleden grootvader Ray Reed Cook.

Scott Cook brengt op deze “Moonlit Rambles” oerdegelijke singer-songwriter folksongs en kan volgens ons op deze wijze nog heel lang meedraaien in het folkcircuit van Canada en Amerika. Misschien moet hij ook maar eens overwegen om enkele van zijn 150 optredens per jaar in Europa te komen geven, want ook op dit continent is er een groot publiek voor dergelijke verhalende liedjestroubadours.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video