RED MOLLY – LIGHT IN THE SKY

‘The Redheads’ is de naam die de muziekfans van het folktrio ‘Red Molly’ hebben gekregen. ‘Red Molly’ ontstond in 2004 toen de drie apart optredende zangeressen Laurie MacAllister, Abbie Gardner en Carolann Solebello (in 2010 vervangen door Molly Venter) besloten om een gelegenheidsgroepje op te richten. Dat trio zich zou gaan toeleggen op het brengen van coverversies van mooie folk- en countryliedjes van andere artiesten die ze zelf graag hoorden, met daarnaast ook wel enkele nieuwe eigen composities, afkomstig van elk groepslid.

Het begon in 2005 schuchter met een vier songs tellende titelloze ep, maar in 2006 was het menens met de release van het live album “Never Been To Vegas” en in 2008 verscheen een eerste volwaardige studioplaat met “Love and Other Tragedies”. In 2010 kwam de cd “James” op de markt en het werd hun grootste succesplaat tot op heden.

Maar daar zou wel eens gauw verandering in kunnen komen. Want nu is er opnieuw een full-cd met “Light In The Sky” waarop veertien songs een plaatsje kregen. Daarbij opnieuw heel wat covers met telkens twee songs van Gillian Welch (“Dear Someone” en “By The Mark”) en van de schitterende singer-songwriter Mark Erelli (Ghost” en “Why Should I Cry”).

Daarnaast staan er drie eigen composities op dit album met de door Abbie Gardner met Jonathan Byrd geschreven song “Oh My Michael” en het samen met haar vader Herb gecomponeerde “Hello Goodbye”, naast de eerste mooie bijdrage van het nieuwe groepslid Molly Venter via de zeer mooie ballad “Hold It All”.

Andere nummers die van een eigen ‘Red Molly’-interpretatie werden voorzien zijn “Walk Beside Me” van Tim O’Brien, “Come On In My Kitchen” van Robert Johnson, “Do I Ever Cross Your Mind” van Dolly Parton, het prachtige “Does My Ring Burn Your Finger” van Buddy & Julie Miller, “Your Long Journey” van Doc Watson en “It’s Too Late To Call It A Night” van Amy Speace. Tot slot krijgen we de door Otis Blackwell geschreven hitklassieker “Fever” hier nog als bonustrack en als afsluiter van deze cd aangeboden.

Het zijn stuk voor stuk liedjes die vreugde, ‘feel good’, optimisme en positivisme en veel liefde uitstralen. Zoals van deze dames eigenlijk algemeen verwacht mag worden is de orkestratie van de liedjes op dit album perfect verzorgd en is hun harmonieuze, als engelen klinkende samenzang klasserijk, dromerig en vlekkeloos.

Veel meer hoeven we u over “Light In The Sky” niet meer te vertellen want de ware liefhebbers van drie in elkaar verstrengelde vrouwenstemmen in de stijl van ‘The Andrew Sisters’ of ‘The Wailin’ Jennys’ zijn nu al druk bezig met het bestellen van deze voortreffelijke nieuwe plaat van ‘Red Molly’.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

info:Blue River Promotions

video