TROUBLE NO MORE - TIME MACHINE

Toen de vroegere leider en zanger/gitarist van The Rhythm Lords, Dale Peterson onlangs de studio indook voor het maken van een solo album, had hij nooit gedacht te eindigen met een compleet nieuwe band, die de naam Trouble No More meekreeg. Het trio bestaat naast Dale uit bassist Steph Traino en drummer Hampton Flanagan en voor deze opnames hielpen bovendien Mike Malone op keyboards en de blazers Gerard Boisse en Randy Polk.

Voor rock en roll fans zal dit klinken als een bluesplaat, maar bluesfans zullen het dan weer een rockplaat noemen, dit maar om aan te geven dat de heren zich begeven op het grensgebied van beide genres, aangevuld met zelfs een klein beetje surf, zoals het instrumentale "Papa Picante" en "Johnny was A Gravedigger".

De heren hebben samen tonnen ervaring, duizenden mijlen "on the road" in Amerika, Canada en zelfs Europa erop zitten en met hun vroegere bands enkele platencontracten op zak. Dat hoor je natuurlijk, alles klinkt geolied en Dale Peterson is een prima songschrijver, zanger én gitarist, die zich ver van de clichés vandaan houdt en meteen deze nieuwe band een prima debuut bezorgt.

Nummers als "Rock On" en "Shot Down" zijn songs die je al bij een eerste beluistering al volledig inpakken, pure hedendaagse blues met snedig en boeiend gitaarwerk. Zoals gezegd zijn andere songs meer rock en rockabilly getint, en dat maakt van het geheel, samen met die paar surf tracks een release vol afwisseling die je aandacht kan vasthouden van begin tot einde. Na dat einde komt er als bonusje nog een hidden track: een gedurfde remix versie van " Rock On" mijn favoriete track uit de cd.

De cd werd opgedragen aan John Valenzuela, de man achter het label Route 66, die ook als sound engineer meewerkte aan deze cd, maar onlangs overleed.

(RON)


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: ROOT 66 recording company