A.A. BONDY – BELIEVERS

Auguste Arthur Bondy – A.A. Bondy voor de vrienden en voor de muziekliefhebbers – is een Amerikaanse alternatieve folkzanger en songschrijver uit Birmingham, Alabama die in de beginjaren ’90 de rockgroep ‘Verbana’ oprichtte en er meteen leadzanger van werd. Toen de heren er in 2003 de brui aan gaven, besloot A.A. Bondy om naar Los Angeles te verhuizen en er een solocarrière na te streven.

Zijn debuutalbum als soloartiest was “American Hearts” uit 2007, een schijfje dat hele mooie, sobere folksongs bevatte maar dat helaas al sinds meerdere jaren niet meer te verkrijgen is. Het twee jaar later uitgebrachte vervolgalbum “When The Devil’s Loose” zorgde voor een kleine internationale doorbraak en werd door ondergetekende in een zeer lovende recensie voor Rootstime bejubeld.

Met “Believers” is er nu een derde plaat van A.A. Bondy op de markt gekomen met tien nummers, waar mooi bij wordt afgewisseld tussen door elektronische klanken beheerste popnummers en heerlijke indie folkballads met uitstekend gitaarwerk van A.A. zelf.

Opener en eerste single “The Heart Is Willing” komt swingend opdagen maar het tempo zakt daarna meteen in snelvaart voor het prachtige melancholisch gebrachte liedje “Down In The Fire (Lost Sea)”. Een stuk verder op deze plaat worden we een tweede keer ondergedompeld in tranentrekkende gevoelens bij het schitterend gezongen, sfeervolle nummer “Drmz”.

Andere muzikale hoogtepunten op “Believers” zijn de ritmisch monotone song “Hiway/Fevers”, de zachtjes kabbelende track “Skull & Bones”, de door soul beïnvloede en van prachtige lap steel klanken voorziene song “Surfer King”, het melodramatische, zeven minuten durende epos “Rte. 28/Believers” en de romantische ‘Spain’-achtige afsluiter “Scenes From A Circus”.

U kunt dit grote singer-songwritertalent in maart ook live gaan bewonderen bij één van de drie optredens die hij zal verzorgen in de Benelux. Nu kan dat nog in kleine en gezellige zaaltjes, maar misschien zullen we hem in de volgende jaren in grotere concertzalen moeten gaan opzoeken.

(valsam)

 

01/03/12 - Brussels, Belgium - Maison De Musicques
06/03/12 - Amsterdam, Netherlands - Paradiso
07/03/12 - Utrecht, Netherlands - Tivoli Spiegelzaal

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fat Possum Records
Distr.: PIAS

video