WHITEHORSE – WHITEHORSE

‘Whitehorse’ is de naam voor een muzikaal gelegenheidsduo, bestaande uit de Canadese singer-songwriters Luke Doucet (38 jaar) en Melissa McClelland (32 jaar), in het dagelijkse leven sinds juni 2006 ook een echtpaar.

Beiden hebben al een mooie en lange carrière als soloartiest om op terug te blikken en ze behaalden individueel meerdere prijzen in de Canadese muziekindustrie, maar ze wilden absoluut ook eens iets samen gaan doen wat buiten het normale patroon van een solomuzikant valt. Daarom werd nu het titelloze album “Whitehorse” met daarop acht nummers op de markt gebracht.

Zeven van die acht tracks op deze cd schreven beide artiesten samen en een eigenzinnige, op country geïnspireerde cover van het beroemde nummer “I’m On Fire” uit de grote songcatalogus van Bruce Springsteen zou de spreekwoordelijke kers op de taart moeten voorstellen.

Niet alles is echter even aantrekkelijk op dit album. Die cover is bijvoorbeeld geen wereldschokkende, vernieuwende interpretatie van een song waarvan men eigenlijk zou moeten afblijven. De hevig twangende gitaar van Luke Doucet verandert helemaal niets aan onze mening over deze cover. En ook de intro en outro zijn obscure soundscapes die allebei “Eulogy For Whiskers” heten en die volgens ons totaal overbodige vullers van dit schijfje zijn.

Anderzijds wordt het grote muzikale zangtalent van beide muzikanten knap in de verf gezet via liedjes als “Emerald Isle” en het ritmisch opzwepende “Passenger 24”. En ook het qua songstijl aan Mark Lanegan herinnerende “Killing Time Is Murder” mag er best wezen.

“Broken” is een herbewerkte versie van één van de sterkste songs uit het gelijknamig soloabum van Luke Doucet uit 2005 en het samen gepende nieuwe nummer “Night Owl” vormt een akoestisch gebracht pareltje op dit album.

Of ze samen verder zullen gaan als ‘Whitehorse’ of apart als soloartiesten zullen blijven werken blijkt uit geen enkel gegeven op hun websites of uit andere beschikbare literatuur op het internet. We zullen dus maar best gewoon afwachten wat hun finale keuze voor de muzikale toekomst zal worden.

(valsam)

“Canadian husband and wife Luke Doucet and Melissa McClelland can both already reflect on an impressive career as solo artists. With their most recent project ‘Whitehorse’, they are collaborating as a duo. Their mutual singing skills can without doubt be heard on their first joint album. It invites for more similar work, hopefully following on a full cd within not too long time.” – www.rootstime.be

vrijdag 3 februari - Lage Vuursche, Concert In The Woods
zaterdag 4 februari - Houffalize (B), La Truite D'Argent
zondag 5 februari - Venlo, Perron 55
maandag 6 februari - Amsterdam, Paradiso


 

Artiest info
Website  
 

Label: Six Shooter Records
Distr.: Rough Trade
Booking: LDM Bookings
Info: Hemifran

video