WALKER FIELDS – GETTIN’ BY

In 2010 hoorden we voor het eerst van ‘Walker Fields’, het muzikale project van Brad Senne, een veelzijdige muzikant uit Minneapolis, Minnesota. Dat gebeurde toen via de release van zijn eerste album “Sky Falls In”, dat hem in de pers vergelijkingen opleverde met de muziek van o.a. Woody Guthrie, aan wie deze cd trouwens als een eerbetoon werd opgedragen.

Zijn sound is gebaseerd op een mix van folkmuziek en delta blues, met liedjes die gebracht worden onder begeleiding van een akoestische gitaar en mondharmonica. Het onlangs verschenen album “Gettin’ By” is zijn tweede studioplaat met daarop dertien nieuwe nummers die hij allemaal zelf heeft gecomponeerd voor deze cd.

Zelf zegt Brad Senne hierover dat dit album geïnspireerd werd door de sound van de zwarte country blues- en delta blueszanger en gitarist ‘Mississippi Fred McDowell’. Deze in 1972 op 68-jarige leeftijd aan kanker overleden artiest leerde Bonnie Raitt nog op slide gitaar spelen en zijn liedje “You Gotta Move” was terug te vinden op het album “Sticky Fingers” uit 1971 van ‘The Rolling Stones’.

Maar ook andere deltabluesartiesten inspireerden ‘Walker Fields’ tot het creëren van “Gettin’ By”, een pure rootsplaat die ook meermaals herinnert aan de sound die we beter kennen van ‘Seasick Steve’. Openingstrack “Real Kind Loving” is al zo’n nummer dat door ‘Seasick Steve’ had kunnen gebracht worden en ook de daarop volgende tracks “Soak It In” en “Long Way Home” vertonen gelijkaardige kenmerken. Voor de al wat oudere muziekliefhebbers onder u kunnen we misschien ook onze eigen Belgische hippie Ferre Grignard en zijn sixtiessound vermelden als referentie voor de nummers die ‘Walker Fields’ op deze cd brengt.

Op het podium doet Brad Senne alles zelf, maar toch klinkt zijn muziek alsof er een volwaardig orkest meespeelt, wat toch een grote verdienste is die aan deze muzikant kan worden toegeschreven. Een puntje van kritiek zou kunnen zijn dat er wat te weinig variatie in de nummers wordt geboden, maar een zachtere bluesballad als “Back To The Beginning” of het sober gebrachte slotnummer “Hold The Sun” kunnen wel wat weerwerk bieden aan dat gevoel.

De nostalgisch terugblikkende liefhebbers van akoestisch gebrachte deltablues ‘oude stijl’ zullen zeker voldoende plezier kunnen beleven aan het album “Gettin’ By” van deze ‘Walker Fields’. En dat is toch de ultieme reden waar dergelijke artiesten het uiteindelijk allemaal voor doen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video