TIM BRAGG – REVAMPED 1

De in het graafschap Somerset in het Zuidwesten van Engeland wonende singer-songwriter Tim Bragg is doorheen de voorbije jaren één van de door Rootstime meest gerecenseerde muzikanten gebleken. De man brengt dan ook zowat elk jaar een nieuwe plaat uit en zijn songschrijvercapaciteiten lijken onuitputbaar. Zolang deze artiest onze steeds positieve beoordelingen van zijn muzikale prestaties blijft appreciëren stuurt hij ons dan ook telkens weer zijn meest recente release toe voor alweer een nieuwe recensie op deze pagina’s.

Zo kregen we nu de cd “Revamped 1”, een eerste verzamelplaat met oudere liedjes die voor het eerst op momenteel niet meer verkrijgbare platen van Tim Bragg te horen waren. Het gaat over tien wat herbewerkte (‘revamped’) nummers uit de cd’s “Fields Of England”, “Silent Running”, Take The Fruit?” en “Heaven On Earth”. Daar bovenop krijgen we eveneens één nieuw nummer dat “The Fighting’s Over” heet en over de opnieuw gevonden vrede in het jarenlang woelige Noord-Ierland gaat. Deze cd wordt gecompleteerd met een trager dan het origineel gebrachte coverversie van de ‘Thin Lizzy’-klassieker “The Boys Are Back In Town” uit het schitterende album “Jailbreak” uit 1976 van deze Ierse hardrockformatie rond de in 1986 overleden zanger-bassist Phil Lynott.

Onze favoriete tracks uit deze verzamelaar zijn het nieuwe nummer, de coversong en uit zijn eigen werk verkiezen wij de liedjes “Rise Above It”, “Change Of Heart” het ritmische “Holy Spirit”, het instrumentaal erg mooie “Fields Of England”, het aan Mick Jagger herinnerende “White Dress” en de intimistisch gebrachte folkballad “Of Doubts & God”.

In het bijgevoegde cd-boekje belooft Tim Bragg ons nog meer ‘Revamped’-albums en vermits deze cd ‘nummer 1’ in de titel heeft meegekregen, zal hier allicht inderdaad een vervolg aan worden gebreid. Voor ons niet gelaten, want wij luisteren hier nog steeds erg graag naar de vele mooie liedjes en de fijne stem van deze sympathieke Britse muzikant.

(valsam)

Artiest info
   
 

CD Baby