OSCAR AND THE WOLF – SUMMER SKIN

‘Oscar And The Wolf’ zijn Max Colombie (zang en piano), Filip Brans (gitaar), Roland Spooren (bas en gitaar) en Claudio Arduini (drums, percussie). Een groep die zijn ontstaan vond in het Gentse maar ook het Limburgse plattelandsstadje Lommel als roots mag vermelden. Vorig jaar verscheen hun eerste ep-tje “Imagine Mountains” met het leuke singeltje “Pastures” en eind mei 2012 konden ze zich verheugen omdat ze in Luxemburg mochten opdraven als voorprogramma van muzieklegende Lou Reed.

Hun dromerige folk- en popliedjes worden in de pers wel eens vergeleken met de sound van bands als ‘Bon Iver’ en ‘Fleet Foxes’ maar het feit dat ze ‘Sophia’-zanger Robin Proper-Sheppard als producer voor hun nieuwste ep “Summer Skin” kozen en konden overtuigen wijst er toch ook op dat ze zelf diens sfeervolle muziek als inspiratiebron en als voorbeeld voor hun werk beschouwen.

De opname van dit vijf songs tellende schijfje vond plaats in de ‘St.Jozefkerk’ in Lommel en de eerste single die uit dit cd-tje wordt gelanceerd is “Orange Sky” (zie videoclip), een nummer dat nu al in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel en in de ‘VOX’-hitlijst op Radio 1 te beluisteren valt.

Openingstrack “Crossroads” is een zeer mooie mix van warme instrumentklanken met een dromerige zangpartij die afkomstig is van Max Colombie. Maar ook het melancholische “All We Want”, het meest ritmische nummer “Ribbons” en de sfeervolle afsluiter “Wash Your Face” zijn van een tegenwoordig op de radio niet meer zo vaak gehoorde pracht.

De sound van ‘Oscar And The Wolf’ heeft op zeer korte tijd behoorlijk wat aan maturiteit gewonnen, allicht mede dankzij het professionele luisterende oor van producer Robin Proper-Sheppard, maar ook de knappe mixing door Kenny Jones (van o.a. ‘Dead Can Dance’ en ‘The Smiths’) zorgt voor een extra toegevoegde waarde aan de muziek van deze beloftevolle band.

We durven aan te nemen dat er tegen volgend jaar werk zal worden gemaakt van een eerste volwaardige cd van ‘Oscar And The Wolf’ en we wensen nu al aan te geven dat we daar met meer dan gewone belangstelling naar uit zitten te kijken. Knap Belgisch muziekwerk is er nooit genoeg beschikbaar en daar kan dit kwartet zeker zijn steentje toe bijdragen.

(valsam)

29 juni 2012: Paradiso - Amsterdam
1 september 2012: Torstraßen Festival - Berlin
7 september 2012: Viertelfest - Bremen

 

 

Artiest info
Website  
 

Label & Distr.: PIAS Belgium

video