LOS COLORADOS – MOVE IT!

4 coloradokevers (bij ons beter gekend als ‘aardappelkevers’) uit Oekraïne die zich sinds hun oprichting in 2006 rot amuseren met het spelen van polka-, punk- en Oost-Europese zigeunerversies van bekende pop- en rocknummers; dat zijn ‘Los Colorados’ uit het Oekraïense Ternopil. Oorspronkelijk speelde dit kwartet nog hun eigen nummers en ook nu doen ze dat nog sporadisch, maar hun specialiteit ligt toch meer en meer in het brengen van gepopulariseerde covers van gekende hits.

De eerste coversong die buiten hun landsgrenzen op heel wat erkenning kon rekenen was het liedje “Hot’N’Cold”, een nummer dat oorspronkelijk in de hitlijsten werd gezongen door Kate Perry. Het hele internet keek op ‘YouTube’ met veel plezier naar die vier knotsgekke kerels waar het speelplezier van afdroop. De hype was gecreëerd en het lag voor de hand dat ‘Los Colorados’ op de ingeslagen weg met hun coverwerk verder zouden gaan.

De grote ‘boost’ in hun bekendheid kwam er echter toen de Duitse tv-zender ZDF hun vrolijke cover van de origineel door het Amerikaanse house-duo ‘Reel 2 Real’ opgenomen dancehit “I Like To Move It” uitkoos als steeds terugkerend herkenningsmelodietje bij hun reportages over het voetbalfestijn ‘EURO 2012’ dat in Polen en Oekraïne wordt gespeeld. Kijk hier ook eens even naar de bijgevoegde officiële video van deze geheide zomerhit.

‘Los Colorados’ noemen hun muziekstijl ‘Agro-Alcho Rock’ (vrij vertaald ‘boeren- en bierrock’) en ze begeleiden zichzelf op akoestische gitaar, contrabas, basdrum en bayan (= knoppenaccordeon) bij het brengen van al die plezante liedjes. Een aantal andere bekende songs op hun debuutplaat “Move It!” zijn Rammstein’s hardrockhit “Du Hast”, dance-popduo La Bouche’s “Be My Lover”, vrouwelijke rapper Ke$ha’s liedje “Tik Tok” en “Let It Be” van de Beatles, een groepje uit Liverpool.

Drie zeer geslaagde coverversies op deze plaat zijn “U Can’t Touch This” van MC Hammer, “I Love Rock’n’Roll” van Joan Jett en “The Passenger” van Iggy Pop. Tussen al dit lekkers in hebben ze dan ook nog eens drie eigen composities geplaatst die helemaal niet blijken te misstaan.

“Move It!” is 38 volle minuten onbezorgd plezier, (glim)lachen en gieren op vrolijk muzikale deuntjes, gespeeld door vier Oekraïense ‘clowns’ die zeker al in Duitsland op een geweldige verkoop van hun debuutalbum zullen kunnen rekenen. Aangezien de Belgen helemaal niet en de Nederlanders maar heel even van hun aanwezigheid op ‘EURO 2012’ hebben kunnen genieten, biedt deze plezante cd misschien een heel klein beetje zalvend soelaas.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Motor Entertainment

Distr.: Bertus

video