DARREN JAY & THE DELTA SOULS - DRINK MY WINE

Darren Jay, samen met zijn groep "Delta Souls", een aantal van de beste muzikanten uit Memphis, levert met "Drink My Wine"zijn vierde full-cd af. Het album werd ook daar opgenomen, zodat we hier volop mogen spreken van echte Memphis blues. Laura Cupit, de nieuwe bassiste die zich een jaar geleden bij de Souls voegde, bepaalt met haar sensueel klinkende, volle bastonen en backingvocals voor een groot deel die huidige sound, samen natuurlijk met het uitstekende gitaarwerk van singer-songwriter Darren Jay. Enkele andere belangrijke pionnen in dat groepsgeluid zijn Wayne Jackson, trompetspeler bij de befaamde Memphis Horns en saxofonist Art Edmaiston (JJ Grey & Mofro, Johnny Lang). Ook Rodd Bland, drummer en zoon van Bobby "Blue" Bland is van de partij op een track.

Negen van de elf composities zijn van eigen hand, aangevuld met covers van de bekende bluesklassiekers "Tin Pan Alley" en "Hoochie Coochie Man". De cd opent met de instrumental "Rider", waarin een solide bas van Laura, de drummer Hubert Crawford en keyboardspeler Tony Thomas de achtergrond vormen voor Darren's snedig gitaarwerk. Een zeer sterke opener, die de rest van de cd met zich meetrekt naar eenzelfde hoog niveau. Zoals het daarop volgende"Workday Blues" waar dezelfde goed geoliede ritmesectie, met daarover strakke blazers, Darren volop de kans geven om stevige gitaarsolo's neer te zetten en zijn excellente, krachtige stem op de voorgrond te plaatsen. "Drink My Wine" is niet voor niks de titelsong voor het geheel geworden, het is een nummer met een enorme drive, opnieuw met een bijna furieuze Darren Jay, die soleert of zijn leven er vanaf hangt.

"Too Late, Baby" is er nog zo een, het ding rockt en rolt dat het een lieve lust is, zeker een van de nummers die de zaal of club live op zijn kop zet. Pure ouderwetse rock 'n roll in de stijl van Little Richard, dat is daarna "Baby Don't You Lose My Number". Tot slot nog even de afsluiter "River's Edge" vernoemen, een wat swampy nummer met een mooie gitaartoon, dat soms even doet denken aan het vroege Creedence en Fogerty geluid.

Darren Jay zit momenteel bij de Navy strijdkrachten in Koeweit en zal de wapens pas opnieuw verwisselen voor de gitaar in december van dit jaar. Tot zover is het voor fans genieten van de digitale vorm van zijn bluesmuziek met deze "Drink My Wine". Een uitstekend zoethoudertje tot die tijd. Stay safe, Darren!

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Darren Jay Music

video