MARCO GOLSMITH BAND - MARCO GOLDSMITH BAND

Drie Australische bluesreleases vlak na mekaar bespreken, puur toeval natuurlijk, maar het gebeurt niet zo vaak, inderdaad. Deze week hadden we al Dallas Frasca, daarna Mississippi Shakedown, en nu is 't de beurt aan de Marco Goldsmith Band, ook al een van die bluesbands uit down under.

Marco Goldsmith en zijn band zijn in feite een bluestijdmachine, want hun sound gaat van de sixties blues tot de jaren negentig, dus muziek die verwant is aan groepen of artiesten als Clapton, Fabulous Thunderbirds, Albert King, Duke Robillard en Stevie Ray Vaughan. Marco trad in die jaren negentig op met zijn zevenkoppige formatie "Marco Goldsmith's Blue Heat" en nam er twee cd's mee op . Daarna was 't wat zoeken qua stijl, en trad hij vaak alleen op, en bracht de cd's "Hold On" en "Touring Ground" uit als solo artiest.

Deze Marco Goldsmith Band is een trio, een power-trio dat hoofdzakelijk rauwe bluesrock brengt. De cd is eerder kort, acht nummers, waarvan twee onder de drie minuten en slechts drie die de vijf minuten grens passeren. Drie covers ook, waaronder Willie Dixon's "Hoochie Coochie Man", een veelgecoverde bluesklassieker natuurlijk, maar we moeten toegeven dat deze versie er zeker mag zijn: live, met de uitstekende slidegitaar van Marco op de voorgrond. De tweede helft van cd, vanaf track vijf is trouwens live, en van ons had de ganse cd dat wel mogen zijn, want het is de ruwe power van die songs, zoals ook het bekende ""Feel So Bad" van Chick Willis", die ons het meest aanspreekt.

Verder valt er niet zo veel meer te vertellen over deze cd, het is gewoon een hele toffe recht -toe, recht-aan bluesrock-cd, met uitstekend gitaarwerk van Marco, hoofdzakelijk op slide, die het best te genieten valt met de volumeknop of 11. Bovendien is hij een zanger met een prima, rauwe bluesy stem die veel gelijkenis vertoont met die van Kim Wilson, zodat een nummer als "Crazy Man" daardoor een hoog "Thunderbirds" gehalte meekrijgt.

(RON)

Artiest info
Website  
 

video