RON LASALLE – WHEN HELLHOUNDS MEETS ANGELS and other sordid love stories

Met de klinkende titel “When Hellhounds Meets Angels and other sordid love stories” presenteert de vandaag vanuit Niagara Falls, New York opererende Ron Lasalle ons zijn derde, opnieuw schitterende release. Gezegend met een rauwe Tom Waits grol in zijn stem en een ware John Hiatt feel in zijn songs moet Ron LaSalle niet veel moeite doen om je volledig in te pakken met zijn rootsmuziek. We mogen ook enkele knappe jazzgetinte, bluesy noten horen op dit album en Ron weet zich als geen ander te omringen met een dijk van een begeleidingsband die de nummers nog extra slagkracht geven. De knappe elektrische en slide gitarist Brent Little, toetsenist – gitarist Dave Martin, bassist Ron de la Vega en percussionist Steve Emahifer weten zich nog versterkt door het vioolspel van Tim Lorsch (Sam Baker, Lucinda Williams), de bas van Huey Palmer, de drums van Burt Bailey en het bugelspel van Jim Williamson (B.B.King, Delbert McClinton).

“Pain’s The Friend That Made Me Strong” zingt Ron LaSalle in het hartverwarmende “Move Along”, een frisse, radiovriendelijke ballade, om lekker mee te neuriën in de wagen, waar de John Hiatt feel nooit ver weg is. Ook Ron LaSalle kende onlangs zware tegenslagen door het verlies van zijn beste vriend en zakenpartner Mike Sikkas, aan wie hij dit album opdraagt, samen met zijn vrouw Allison, zijn engel die hem op het juiste pad houdt. Liefde en leed zijn bondgenoten, maar dikwijls ook verraderlijke vijanden, die Ron LaSalle bewierookt of bevecht in zijn songs. In de stomende titeltrack “When Hellhounds Meets Angels”, is het de liefde op het eerste gezicht dat zijn hart veroverd en zijn verstand op hol laat slaan, met zomers rockende Americana, die de passionele drive van een Bruce Springsteen met gemak evenaart, vurig aangespoord door de meesterlijke gitaarnoten van Brent Little in de rol van Little Steven Van Zandt.

Een duivels, maar hemels gevoel maakt zich meester van Ron Lasalle en dit gevoel weet hij gans het album in elke song vast te houden en ook op ons over te zetten. Wanneer Ron LaSalle in de heerlijk met Small Faces gitaren doorspekte country rocker uit volle borst scandeert "I Am Doing Allright" , dan klinkt dat ongemeen gemeend en maakt dit van deze song een optimistische meezinger, die zeker de wijlen Wolfman Jack 's morgens door de luidsprekers zou laten weerklinken als perfecte starter voor een schitterende dag. Ron LaSalle is een knap tekstschrijver die niet enkel muzikaal de perfecte emotie kan vatten, maar je ook tekstueel met treffende woorden diep kan ontroeren, zoals in de plechtige countrysoulvolle liefdesballade "Just To Remind You", met de mooie zin "My Heart Holds My Riches, My Soul Is Pure Gold", in een song waar zowel de geesten van John Hiatt als Willy Deville in rondzwerven. Ook het met slepende slidegitaar van de virtuoze Brent Little doorweven "Haunted Kind" valt in deze topcategorie te klasseren.

LaSalle weet ons uitermate te bekoren in al zijn veelzijdigheid. Zo verrast hij ons met een mysterieuze New Orleans shuffle in het vingerknippende en in jazzy nightclub sferen badende " The Devils Sneaks In", waar schuifelende snaredrum, zwoele gitaar en duistere Hammond samen met de doorrookte whiskystem van Ron, het geheel nog extra broeierig maakt. Het van trage blues romantiek overladen "Touch Of Blues" krijgt dan weer de origineel klinkende hulp van het schitterend opvullende bugelspel van Jim Williamson, waar hij even goed beroep had kunnen doen op een sustainvolle Garry Moore gitaar.

Ron LaSalle werpt ons met "When Hellhounds Meet Angels" zijn voorlopig meesterwerk in de schoot. Referenties naar andere grootheden zijn hier niet te ontlopen, maar dit siert de man, omdat hij alle songs met zijn schitterende begeleiding en zijn unieke stem in een eigen jasje weet te steken. LaSalle is zoals hij in "Move Along" zingt een door het leven getekend en gelouterd man geworden, maar al deze levenservaringen maakten hem sterker en gaven hem de kracht om verder gegaan en gelukkig voor ons, want een ding is zeker: het puntje van zijn neus heeft hij nog niet laten zien.

Yvo Zels
"Ron LaSalle delivers us a provisional masterpiece with his new album "When Angels Meet Hellhounds". A unique smoky, raspy voice like Tom Waits, the songwriting talent and the feel of John Hiatt and the drive of Bruce Springsteen are honorable merits to mention, but the most important is that LaSalle and his band gives it all a true own sound and versatility in a crossover of styles like blues, jazz, country, rock or roots. A magnificent record of a man who found his heaven and is willing to share it with us."
- www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Passion Heart Quality Records
Info: Hemifran

video