ANNA MACDONALD – PAPER FLOWERS (EP)

De Schotse folkzangeres Anna MacDonald uit Glasgow liet twee jaar geleden voor het eerst van zich horen via een ep-tje dat “You Held Out Your Hand” heette en dat bestond uit zowel nieuwe songs als enkele eigen interpretaties van Schotse traditionals.

Nu brengt ze een tweede ep als opvolger voor dat debuut op de markt. “Paper Flowers” is een minischijfje dat vijf nieuwe liedjes bevat die allen door Anna MacDonald zelf werden gecomponeerd. Op bijgevoegde video kunt u haar het nummer “Naj’s Song” tijdens een optreden in Londen zien brengen in het muzikale gezelschap van ‘The Portobello Orchestra’.

Haar liedjes vertonen allemaal de sterke invloeden afkomstig uit de traditionele Schotse folkgeschiedenis. Zelf bespeelt Anna MacDonald de akoestische gitaar, de piano and de ‘clarsach’, de Keltische naam voor een staande harp. Veel meer instrumenten vallen er dan ook niet te beluisteren op de vijf tracks van deze ep.

De titeltrack “Paper Flowers” wordt onder minimalistische begeleiding van de piano gebracht, vergezeld van een sober aanwezige viool, bespeeld door Mike Vass. “Matty Groves” is dan weer een meer traditioneel klinkende song, terwijl “Glasgow Rain” wordt aangeboden als een melancholische ballad. Daarna volgt het eerder al vermelde “Naj’s Song” en slotnummer “Banks Of Inverurie” met alweer subtiele fragmenten van piano en viool ter begeleiding.

Anna MacDonald gaat haar nieuwste plaat promoten langs Schotse concertzalen tijdens een tournee die ze zal gaan maken in samenwerking met drie andere Schotse singer-songwriters. Daarbij zal ook enkele keren naar Londen worden uitgeweken, maar van een eventueel opduiken in het concertcircuit op het Europese vasteland is momenteel nog helemaal geen sprake. De hamvraag daarbij is trouwens of men in België en Nederland überhaupt geïnteresseerd is in deze zeer typische Keltische muziek.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Prescription PR

video