NANCY CASSIDY – SONG OF JOY

De singer-songwriters komen hier bij ‘Rootstime’ met hopen over de vloer, toch in de vorm van cd’s die ze massaal produceren. De in Palo Alto, Californië wonende zangeres Nancy Cassidy verschilt in deze niet van de vele anderen die via ons kanaal op zoek gaan naar enige promotie voor het resultaat van hun noeste arbeid.

Waarin wel een verschil vast te stellen valt is in de kwaliteit van de liedjes die Nancy Cassidy heeft gecreëerd voor haar nieuwe plaat “Song Of Joy”. Deze door zanger-gitarist Keith Greeninger geproduceerde cd is een verzameling van zeer mooie songs die Nancy Cassidy heeft gecomponeerd.

Met Dayan Kai heeft Keith Greeninger ook een multi-instrumentalist uit zijn eigen begeleidingsgroep in de studio gehaald die de klanken van accordeon, B3-orgel, piano, akoestische gitaren, mandoline en klarinet her en der subtiel toevoegt aan de muziek bij deze nummers.

Ook bassist Steve Uccello en drummer Jimmy Norris spelen normaal in de band van Keith Greeninger en verlenen hun professionele hand- en spandiensten hier voor de instrumentatie bij het album “Song Of Joy” van Nancy Cassidy, de twaalfde studioplaat in haar succesrijke carrière waarin ze meer dan twee miljoen exemplaren van al die albums wist te verkopen.

Met haar liedjes wil Nancy Cassidy steun verlenen aan de vele mensen die op zoek zijn naar een betekenis in hun leven. Ze wil hen hoop geven en hen wijzen op het aanwezige potentieel om toch nog een mooie toekomst te realiseren. Haar rustgevende altstem draagt de betekenisvolle songteksten en zorgt er voor dat de beoogde boodschap bij elke luisteraar op eigen wijze over zal komen.

Dit album “Song of Joy” is de opvolger van haar plaat “Runaway Train” uit 2009 en is geïnspireerd op de vele ernstige gezondheidsproblemen die ze zag opduiken bij heel wat vrienden en kennissen uit haar directe omgeving. Met deze elf liedjes wil ze al die mensen een hart onder de riem steken en hen het allerbeste voor de nabije toekomst toewensen.

Songs met titels als “Every Day Is A Miracle”, “I’d Be Your Sun And Moon”, “So Beautiful”, “Miracles” (wat een prachtsong) en “You Are Not Alone” (een uptempo en meezingbaar gospellied) spreken hierbij voor zichzelf. Dat dit daarenboven stuk voor stuk erg knappe liedjes zijn is mooi meegenomen. Ook het countryliefdesliedje “Wanna Be The One” en het door celloklanken ontroerend gemaakte akoestische liedje “Thanks For Lettin’ Me Go” verdienen hier zeker nog een aparte vermelding.

Voor iedereen die in een moeilijke periode van zijn leven zit en op zoek is naar hoop en steun kunnen we dit album” Song Of Joy” van Nancy Cassidy zeer warm aanbevelen. Voor hen die naar goede folksongs willen luisteren, kan deze erg knappe plaat trouwens een even gepaste oplossing bieden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Twitter Twatter Music

Info: Bill Wence Promotions