CHRIS THOMPSON – BERLIN LIVE & LIVE AT THE COLOS-SAAL (2 CD + DVD)

Zijn naam zegt u misschien helemaal niets, maar zijn stem heeft u zeker al eerder gehoord op zowat alle hits van de groep ‘Manfred Mann’s Earth Band’. We hebben het over de Engelse zanger en gitarist Chris Thompson die dit jaar in maart zijn 65e verjaardag vierde en nu ruim in de bloemetjes wordt gezet door de release van een live cd & dvd-box.

Op de dvd kan je een live registratie zien van het optreden dat hij op 17 en 18 januari 2011 bracht in de ‘Colos-Saal’ in het Duitse Aschaffenburg. Bij de opnamen van dat concert waren er problemen met de digitale geluidsopname waardoor enkel de 7 op deze dvd resterende nummers overbleven. Daarbij als bekendste songs “Martha’s Madman”, “Demolition Man” en Bob Marley’s klassieker “Redemption Song” die ‘Manfred Mann’s Earth Band’ ooit coverde.

Verder staan er op de dvd video-opnamen die fans maakten toen de songs “Mighty Quinn” en “Davy’s On The Road Again” op het podium passeerden. Tot slot volgt ook nog een interview dat Jon Kirkman voorafgaand aan het concert had met Chris Thompson en met enkele bandleden, waaronder gitarist en goede vriend Mads Eriksen, keyboardsspeler Gunnar Bjelland en bassist Frank Hovland.

Op de twee cd’s in deze box-set werd een live optreden geregistreerd dat Chris Thompson en zijn band brachten op 4 juni 2011 voor ‘Radio Berlin 88.8’. Tijdens dit concert kwamen ook andere hits uit de tijd van ‘Manfred Mann’s Earth Band’ en uit zijn minder succesrijke solocarrière aan bod. Zo horen we naast live versies van de hierboven al vermelde songs ook nog “Spirits In The Night”, “Blinded By The Light” (zie video) en “For You”.

Verder krijgen we het door Chris Thompson met de band ‘Night’ in 1979 tot hit getransformeerde “If You Remember Me” uit de soundtrack van Franco Zeffirelli’s film “The Champ”. Hij brengt tijdens dit optreden als toegift ook het door hem geschreven en door de Australiër John Farnham tot wereldhit gezongen nummer “You’re The Voice”.

Volgende maand kan u op vrijdag 10 augustus een unieke ervaring beleven door Chris Thompson en zijn band live aan het werk te zien tijdens ‘Terras Bilzen’. We veronderstellen dat u uit de hierboven vermelde informatie al heeft kunnen distilleren dat het hier om een ware muzieklegende gaat en dat u bij zijn live show prachtige, naar de seventies en eighties nostalgisch terugblikkende hits zal gaan horen. U kunt er meteen uw collectieve muziekgeheugen nog eens naar hartelust gaan opfrissen.

(valsam)

10 augustus 2012: TERRAS BILZEN 2012, Grote Markt, Bilzen

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Gonzo Multimedia

Info: Glass Onyon PR

video