DARRYL HOLTER – CROOKED HEARTS

Country en Americana singer-songwriter en romanschrijver Darryl Holter groeide op in Minneapolis maar verhuisde een aantal jaren geleden naar Los Angeles. Hoewel hij niet meer bij het gild der jonge muzikanten hoort mag je hem toch nog een prille beginner noemen, aangezien zijn titelloze debuutplaat met een selectie van liedjes die hij in de vorige decennia had gecomponeerd pas in 2008 op de markt kwam.

In 2010 volgde dan een tweede album met “West Bank Gone” waarmee deze ‘eminence grise’ een breder publiek wist te bereiken en vooral ook op de aandacht van een aantal gevestigde waarden in de Amerikaanse muziekwereld kon rekenen.

Dit alles maakte het allemaal wat gemakkelijker om zijn derde studioplaat te realiseren en daarvoor enkele grootheden in de opnamestudio rond zich te verzamelen. Zo spelen pedal en lap steelgitarist Greg Leisz, pianist Ben Wendel en Hammondorgel-virtuoos Benmont Tench (medestichter van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ en samen gewerkt met o.a. Don Henley en Johnny Cash) mee op één of andere track van Darryl Holter’s nieuwste cd “Crooked Hearts”.

Voor de openingstrack “Mary Brown” wist hij zelfs Dave Alvin - de man die deze song schreef voor zijn album “Blackjack David” uit 1998 - voor de microfoon te krijgen om mee te komen zingen. Benmont Tench componeerde de song “Why Don’t You Quit Leaving Me Alone” en hij laat zijn B3-orgel hemels weerklinken in dit nummer dat eerder ook al gezongen werd door Rosanne Cash.

Er staan nog drie andere covers op deze plaat met Bob Dylan’s “Love Is Just A Four Letter Word” (ooit een hit voor Joan Baez), Richard Thompson’s folksong “Walking The Long Miles Home” en “I Ain’t Blue” van John ‘Spider John’ Koerner uit diens album uit 1969 “Running, Jumping, Standing Still”. Dit laatste nummer werd in 1971 ook erg mooi gecoverd op het titelloze debuutalbum van de toen nog zeer jonge belofte Bonnie Raitt.

Van de eigen composities van Darryl Holter onthouden wij vooral titeltrack “Crooked Hearts”, de ballads “Take Me Away” en “November Rain”, “Rue Du Pont Au Chou” en “Try Try Try”, een song waarop zijn dochter Julia Shammas Holter voor erg gesmaakte backing vocals komt zorgen.

Of het hem nog wat kan uitmaken weten we niet echt, maar wat ons betreft mogen artiesten zoals Darryl Holten elke maand een album van deze kwaliteit op de markt brengen. Hij presenteert op “Crooked Hearts” enkele knap geselecteerde songs van andere sterren naast eigen liedjes waar wij vrolijk en blij van worden en zo zijn er toch altijd te weinig voorhanden, niet?

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: 213 Music

Info: Bill Wence Promotions