LUCA GIORDANO BAND - MY KIND OF BLUES

Op zijn debuut laat de Italiaanse bluesgitarist Luca Giordano ons kennismaken met een staalkaart van zijn muzikale kennis die hij verzamelde als bandleider en sideman van een aantal bekende Amerikaanse blueslegendes. Hoofdzakelijk als gitarist voor Bob Stroger en JW Williams, als vervanger van diens bekende gitarist Shun Kikuta, wanneer die tournees deed met Koko Taylor (onder meer in Ospel)

Diezelfde Bob Stroger zorgt ook voor een paar uiterst mooie vocale hoogtepunten op deze hoofdzakelijk instrumentale blues-cd. Een ander nummer is "On The Day All Your Goodluck Goes Away", waar Chris Cain met zijn typische stem en gitaar voor het mooie weer zorgt.

Luca is een gitarist met een bijzonder mooie warme toon, wat jazzy van aanpak, maar toch steeds met meer dan voldoende bluesgevoel in zijn nummers. Daardoor blijven zijn covers van bekende blues- en soulnummers, zoals onder meer Marvin Gay's "What 's Going On" zeer sfeervol en aangenaam om te beluisteren. Slechts twee eigen composities, maar die nummers geven ons reeds een voorsmaakje van de volgende cd, die meer gefocust zal zijn op eigen werk.

Die eigen nummers zijn nog het meest jazzy van allemaal. Zo is er,de naam geeft 't al aan, eerst "My Kind Of Blues", een mooie instrumentale, wat jazzy blues met de gitaar van Luca en prachtig klinkende Hammond van Franco Angelozzi, die trouwens op de ganse cd erg goede bijdragen levert. "Hooker's Theme is een tweede eigen song, stijl Wes Montgomery, met knap pianowerk van ene Pipo Guernera, die trouwens ook een paar maal knap toetsenwerk levert hier.

De cd bevat drie (gezongen) bonustracks, die op andere plaatsen opgenomen werden, één ervan is "Whiskey Headed Woman" opgenomen in Chicago met de drummer Marty Binder van Albert Collins' Band en de bassist Harlan Turson van Otis Rush Band.

Met "My Kind Of Blues" hebben we kunnen kennismaken met een Italiaanse gitarist die ons een ganse cd heeft kunnen blijven boeien met zijn prachtige bluesy gitaarklanken. Laat Erico Crivellaro en Rudy Rotta alvast even opschuiven en een plaatsje vrijmaken voor deze Luca Giordano.

(RON)

 

Artiest info
Website  
   

Label: Audacia Records

video