THE FAB LUSHES - BEER BEER BEER

Our favourite party band is back! Chris,Ted, Randy & James aka The Fab Lushes, een viertal fuifnummers uit San Diego, die schijnbaar enkel op het podium kruipen om minstens evenveel plezier te maken dan hun publiek, laat met hun opvolger op de uitstekende debuut-cd "Introducing" eindelijk merken waarom ze het in feite allemaal doen : "Beer, Beer, Beer" heet die tweede, en ja er staan enkele "drinking songs" op. Een van die songs is "Oktoberfest", een song die weinig verdere introductie nodig heeft.

Recht voor de raap-se rock & roll, swing, funk en zydeco mengen ze in zijn meest elementaire, rauwe vorm bij mekaar. Overdubs of second takes zijn "not done" bij deze heren, en hun enige doel lijkt dan ook: zichzelf en hun publiek amuseren en uit de bol laten gaan.Dus verwacht geen verfijnde sfeervol opgebouwde toestanden hier maar pure onvervalste party music. Daarvoor gebruiken ze bekende rocknummers als Robert Blackwell's "Rip It Up" of "Choo Choo Ch'Boogie" van Louis Jordan, maar ook nummers van Tom Waits, John Lee Hooker en Taj Mahal passeren de revue.

Op een paar songs bewijzen The Fab Lusher echter ook dat ze het indien nodig ook wat meer rustiger en ingetogener kunnen brengen, zoals in "Real Bad Day" en "Scurvy". Maar zoals gezegd hoofdzakelijk is 't volop rocken geblazen, met nummers die dank zij hun directe manier van opnemen de sfeer van hun live optredens perfect weergeven. Songs als "I Wants To Be Loved en "Beautiful World" zijn daar mooie voorbeelden van, ruw en ruig in uitvoering, met vooral Chis Kelly's slide gitaar in overdrive.

De jongens lieten ons weten dat ze al lang Belgiƫ willen aandoen en dat er een nieuwe Europese tournee op komst is voor Oktober. Met een titel als "Beer, Beer, Beer" lijkt ons bierlandje nu nog een groter doelwit. Dus heren organisatoren die dit lezen, je weet wat je te doen staat. Een avondje good rockin roots music, fun en...bier, bier, bier is gegarandeerd.

(RON)


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video