DALA – BEST DAY

Tien jaren geleden besloten de twee nog heel jonge dames AmanDA Walther en SheiLA Carabine om hun succes te gaan beproeven in de muziekwereld als het duo ‘Dala’. Na hun debuutplaat “Angels And Thieves” uit 2005 volgden nog vier andere studioplaten die hen telkens opnieuw een nominatie opleverden voor de Canadese ‘Folk Music Award’ en waarvan we hun laatste plaat “Everyone Is Someone” hier bij ‘Rootstime’ van een lovende recensie voorzagen.

De etherische sopraanstem van Amanda en de fluwelen altstem van Sheila passen in perfecte harmonie bij elkaar, zo valt ook nu weer waar te nemen op de elf nieuwe songs die beide goedogende dames uit Scarborough, Ontario schreven voor hun zesde plaat “Best Day”. Hun vaste gitarist Mike Roth draagt ook op dit album regelmatig zijn steentje bij aan het componeren en muzikaal realiseren van enkele liedjes. Hij is ook opnieuw aangezocht om als producer van deze nieuwe cd op te treden.

De eerste single die uit dit ‘feel good’-album werd getrokken is ook de openingstrack van de plaat: “Life On Earth”. Daarnaast noteerden wij de titeltrack “Best Day” - waarvan u op de bij dit artikel gevoegde video een akoestisch gebrachte live vertolking kan zien - en het liefdesliedje “Good As Gold” bij het betere werk van ‘Dala’ op deze cd. Bij hun vorige plaat spraken we al over vergelijkingen met de sound van de Ierse folkgroep ‘The Corrs’ of het ook al zo harmonieus samen zingende damestrio ‘Wilson Phillips’ en diezelfde raakvlakken zijn ook nu weer duidelijk hoorbaar op “Best Day”.

De zachtjes gezongen en uitsluitend door akoestische gitaar begeleide liedjes “Not Alone” en “Good As Gold” weten beiden van begin tot einde te beklijven. Het vrolijke, simpele pianoliedje “Lennon And McCartney” gaat niet over de twee Beatles zelf maar wel over twee geliefden die telkens vooral van het werk van één van hen houden: Paul voor de simpele romantiek en John omwille van zijn intellectuele songteksten.

In het door Amanda Walther geschreven liedje “Father” kijkt ze vol bewondering op naar die door het leven getekende, oudere man die zijn manier van leven allicht nooit meer zal veranderen en probeert om elke dag nog op eenvoudige wijze van zijn resterende dagen op aarde te genieten. Ook Sheila Carabine heeft haar respectvolle eerbetoon aan een overleden vriendin neergeschreven in het zeer emotionele liedje “Peggy”.

Aan het einde van deze mooie plaat zingt Amanda Walther over haar “First Love”, toen ze op vijftienjarige leeftijd nog geloofde dat dit ook haar laatste liefde zou zijn. En in het hoopvolle afscheidsliedje “Still Life” zingen de dames van ‘Dala’ dat er ook na zware tegenslagen steeds opnieuw plaats moet worden gemaakt voor een invallend straaltje zonneschijn.

De mix van akoestische folk en popmuziek is mettertijd het handelsmerk geworden van deze twee Canadese singer-songwriters die net als de wijn alsmaar beter worden met de verstrijkende jaren. De kwaliteit van hun meest recente plaat “Best Day” doet alvast het allerbeste vermoeden over hun muzikale toekomst, die er hopelijk ooit toe zal leiden dat deze Sheila en Amanda naar de andere kant van de wereld trekken om hier in de Benelux nog veel meer zieltjes voor hun muziek te komen winnen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Compass Records

Info: Emily Amos

video