SARAH FERRI – FERRITALES

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar eindelijk is hij er. 'Ferritales', de debuutcd van de Gentse Sarah Ferri. Het plezier begint al bij de titel. Wie die bedacht heeft, weet ik niet, maar hij/zij verdient een pluim, want die dekt volledig de lading: 12 songs, stuk voor stuk pareltjes ; verhaaltjes die langzamerhand al hun geheimen prijsgeven. Sommige sprookjesachtig, andere realistisch. Zoals bijvoorbeeld 'The Man who was bored'.

De hele cd wordt de luisteraar heen en weer geslingerd van de ene naar de andere emotie. Vrolijk in 'On my Own', melancholisch in 'The Jump', luchtig en grappig in 'Boombooling'. En dan is er nog 'The Hungry Villain', waarin gitarist Jan Oelbrandt al zijn kunde tentoonspreidt. Nog van dat! Want ook op muzikaal vlak is er heel wat te beleven: sommigen zouden de cd misschien onder de noemer 'luchtige jazz' catalogeren, maar er is meer, veel meer! Het bluesy 'The Hungry Villain', een lichte wals in 'Dancing at the Supermarket' en 'Were you There'. En bij 'Spring Air' hoor je gewoon de zomer op kousevoeten aankomen.

Wie Sarah al live aan het werk gezien heeft, kan niet ontkennen dat ze indruk maakt. Met haar stem, waarmee ze moeiteloos van de hoogste regionen naar de laagste gaat, als het moet in één en dezelfde zin. En met haar begeleidingsgroep, stuk voor stuk klassemuzikanten. Want buiten de al eerder genoemde Oelbrandt, steelt ook bassist Steven Van Holsbeeck regelmatig de show. En dan zijn er nog de hemelse klanken van de achtergrondzangeressen. Eén ervan komt trouwens uit het keelgat van Sofia Ferri, jongere zus van...

Hopelijk laat de opvolger niet te lang op zich wachten, want deze dame heeft heel wat in haar mars. En wie zin heeft om haar aan het werk te zien, ze is deze zomer oa nog te bewonderen op Couleur Café, de Gentse Feesten, Dranouter en Maanrock. U heeft dus geen enkel excuus om deze dame en haar pareltjes te missen!

Dreamer
Take a deep breath and spread your wings
Float on a breeze
Float on a breeze
Fly...

Kathy Van Peteghem

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Ars Belgium Own

video