JARED COSTA – THIS DIZZYING PACE AND THE AFTERMATH

Bucks County, Pennsylvania is de natuurlijke habitat van folkzanger en songschrijver Jared Costa. Met zijn in 2009 uitgebrachte debuutplaat “Onwards & Upwards” wist hij deze redactie destijds al meteen te bekoren en ons nieuwsgierig uit te laten kijken naar de altijd wat moeilijkere opvolger.

Die is er nu in de vorm van het twaalf songs tellende album “This Dizzying Pace And The Aftermath” (wat een titel, zeg), opnieuw een bundel verhalen en persoonlijke levenservaringen van deze jongeman, alles netjes neergeschreven in melodieuze en mooie folk- en popliedjes.

Ook in de nummers op deze nieuwe cd probeert Jared Costa zijn belangrijkste levensmotto opnieuw op het voorplan te plaatsen: wees positief in het leven, er is al meer dan genoeg negativisme op deze wereld. Humor is daarbij altijd al een uitstekend middel gebleken om dat doel te realiseren.

Sterke nummers op “This Dizzying Pace And The Aftermath” zijn “Fade Away”, “The Dizzying Pace” en “I Can See”. Jared Costa heeft ons kritische advies bij zijn eerste plaat ter harte genomen en hij heeft naast een aantal louter door akoestische gitaar begeleide nummers nu ook enkele wat ruimer geïnstrumenteerde liedjes met piano of keyboards opgenomen, wat voor een kwalitatieve verruiming bij die songs heeft gezorgd.

“Everything You Want And More”, “Waking The Dawn”, “Everybody Says”, “het mondharmonica-deuntje “Freeway Singing”, “While The City Sleeps” en het prachtige slotnummer “Believe Again” zijn daardoor mooiere liedjes geworden die onomstotelijk bewijzen dat de nummers van troubadour en songsmid Jared Costa ook een bredere orkestratie kunnen verdragen.

Album nummer twee van deze singer-songwriter is opnieuw een regelrecht schot in de roos en laat vermoeden dat Jared Costa ook gedurende de volgende jaren nog wel wat vooruitgang kan blijven maken en zo een mooi stralende muzikale toekomst tegemoet mag zien.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video