MOJOSTAR – MOJOSTAR

‘Mojostar’ is een puur Belgische rockgroep rond leadgitarist, zanger en songschrijver Simon Witvrouw uit het Vlaams-Brabantse Haacht. Andere bandleden zijn Thijs El Boucho op gitaar, PJ Seaux op bas en Koen Mertens op drums. Hun nummers zijn geënt op blues en beperken zich tot de kern van wat een goede rocksong moet zijn: recht voor de raap en eerlijk, met goede gitaarlicks, een stevige ritmesectie en een catchy melodie.

De groep heeft net zijn titelloze debuutplaat ‘Mojostar’ op de markt gelanceerd met daarop twaalf songs die allen door Simon Witvrouw werden gecomponeerd. Met openingstrack “In The Mood For Love” wordt meteen de toon voor het album gezet en de eerste single - bluesrocker “When We Make Love” - gaat gewoon verder op de ingeslagen weg.

Andere leuke nummers die we onthouden hebben uit dit album zijn “Can’t Let Go”, het aan iets van ‘Led Zeppelin’ herinnerende “So In Love”, de bluesballads “Why Did You Let Me Down” en “Scenes Of My Past”, naast het meest emotievolle, tranerige liefdesverhaal in “Sad And Lonely”, waarin de vocale kwaliteiten van Simon Witvrouw nog eens extra in de verf worden gezet.

Ons favoriete nummer uit deze debuutplaat is tevens de nieuwe single van ‘Mojostar’: de ballad “Thinkin’ About You” heeft alles wat een potentiële radiohit moet hebben: een goede melodie, knap zangwerk en een zeer actuele popsound. Beste radiostations in Belgenland: waar wachten jullie op?

De bewakers van de sound van deze groep zijn producers Rafael Van Assche, die ook labeleigenaar is van ‘Quest4 Records’ en Yannic Fonderie (producer van o.a. ‘Zap Mama’ en ‘Geike’) die in de gekende Brusselse ‘ICP-Studios’ met deze eerste plaat van ‘Mojostar’ een knap opgenomen resultaat afleveren. De groep is live nog een paar te bewonderen in de komende festivalmaanden en we kunnen u zeker aanraden om dat een keertje te gaan doen.

(valsam)


18.08.2012: Swing Wespelaar, Wespelaar

Artiest info
Website  
 

Label: Quest 4 Records

video