LI'L RONNIE & THE GRAND DUKES - GOTTA STRANGE FEELING

Ronnie Owens uit Richmond, beter bekend als Li'l Ronnie, is de leadzanger en mondharmonicaspeler bij de Grand Dukes, een van de nieuwe bands op het sterke Eller Soul Label. Een tweede belangrijk lid van The Grand Dukes is Ivan Applerouth, de gitarist. Van hem bespraken we enkele maanden geleden zijn debuut, ook verschenen op hetzelfde label. Ivan is een rechtsreekse leerling niemand minder dan Duke Robillard en schreef samen met Ronnie Owens de meerderheid van de songs. Keyboardspeler Joh Fralin, bassist John Sheppard en drummer Mark Young vervolledigen de line -up van de Grand Dukes.

Naast het eigen werk van de tandem Owens/ Applerouth bevat de cd ook een paar goed gekozen covers, zoals "C'est La Vie" van Chuck Berry en Louis Jordan's "Buzz Me". "Cold Hard Cash" is een song met een hoog Little Feat gehalte, maar de rest is hoofdzakelijk pure blues, wat West Coast swing and jump zoals in "Sweet Sue", "Gotta Strange Feeling" en "Bring Your Love Home", maar ook enkele Chicago bluestracks, het sterke instrumentale "Fat City" en "Can't Please Your Wife" zijn daar voorbeelden van.

Live schijnen de jongens vuurwerk te brengen, met shows van soms wel drie uur lang. Al is Li'l Ronnie misschien niet direct de meest sterke vocalist, met zijn bluesharp weet hij dat kleine gemis wel goed te maken, want op zijn mondharmonica is hij heer en meester, die de boel in vuur en vlam zet. Veertien nummers lang is het dan ook genieten geblazen van hun high-energy bluesmix. Een aanrader.

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Eller Soul Records
Promotion: Frank Roszak

video