SIERRA WEST – HOLD YOUR FIRE (EP)

Ze houdt van dieren en is professioneel actief als dierenverzorgster in Boston, Massachusetts. Maar Sierra West is daarnaast ook een gedreven folkzangeres die haar eigen liedjes schrijft en ze zoveel mogelijk live op een podium wil brengen. Het was door de plotse dood van haar broer-muzikant, die in 1996 op 19-jarige leeftijd door een dronken autobestuurder werd omvergereden, dat zij zich geroepen voelde om zijn muzikale dromen alsnog waar te gaan maken.

Nu is daar ook een eerste plaat uit ontsproten in de vorm van een vijf songs tellende ep-tje dat “Hold Your Fire” als titel meekreeg. Zij begeleidt zichzelf op akoestische gitaar, maar heeft voor deze vijf liedjes een volwaardige instrumentale begeleidingsgroep rondom zich verzameld met elektrische gitaren, lap steel, orgel, bas en drums.

Sierra West wordt als een veelbelovende ruwe diamant gezien in de huidige folkscène en ze is er vast van overtuigd dat ze een langdurige professionele carrière in deze muziekstijl zal kunnen realiseren. Haar breekbare, wat kinderlijke stem ontroert in de gevoelig gebrachte liedjes.

Vooraan staat de titeltrack van deze ep “Hold Your Fire” waarin het fragiele meisje de gevoelige snaar bij elke luisteraar meteen zal weten te raken. Bij “In Your Hands” gaat het tempo daarna serieus de hoogte in en krijgen we haar in een lekker swingende song te horen, waarvan het aan iets van Regina Spektor herinnerende catchy refreintje later maar moeizaam uit je geheugen zal kunnen verwijderd worden.

Voor het liedje “It’s About Time” wordt Sierra West vocaal bijgestaan door de beroemde Amerikaanse folkzangeres Catie Curtis, wat toch wijst op een blijk van waardering en bewondering voor haar werk vanwege sterren uit de folkwereld zelf. Liedje nummer 4 op dit minialbum is “What Is It About You?”, een schitterende ballad waarin Sierra West naar onze mening het nauwst aansluit bij de zangprestaties van ‘10000 Maniacs’-zangeres Natalie Merchant die ook zo’n onschuldige klank in haar stem weet te leggen.

Daarmee zijn we al aan het einde van deze plaat gekomen met de samen met folkzanger Mark Erelli gebrachte song “Good Enough”, een appreciatie die we zelf ook graag aan deze kwalitatief hoogstaande kennismakingsplaat met Sierra West hadden willen geven.

Het lijkt ons niet mogelijk en zelfs een beetje onaanvaardbaar dat er hier geen platenfirma opstaat en deze getalenteerde dame meteen een platencontract in de handen duwt voor het opnemen van minstens één volwaardige studioplaat. Maar het risico op falen is erg klein als dat contract haar voor veel meer albums zou verbinden. Wij zien haar eerste full-cd alvast met grote belangstelling tegemoet.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Info: Trespass Music