NATASHA BORZILOVA – OUT OF MY HANDS

Toen ik de nieuwe cd van zangeres Natasha Borzilova door onze teamleider Freddy kreeg aangereikt zei hij me dat ik ook een vorige plaat van deze dame had besproken. Eerlijkheidshalve moest ik erkennen dat ik me daar niets meer van herinnerde. Het was dan ook al van 2008 geleden en sindsdien zijn er bij mij toch een aantal andere cd’s de revue gepasseerd.

Maar toen ik het schijfje in de lader stak en haar eerste liedjes op dit nieuwe album “Out Of My Hands” hoorde, toen herinnerde ik me deze opvallende stem wel en bij het terugblikken naar de recensie voor haar album “Cheap Escape” waren er enkele déjà vu - of beter déjà entendu - momenten. Natasha Borzilova was lange tijd de zangeres van de Russische formatie ‘Bering Strait’ tot ze besloot om haar geluk als solozangeres in Nashville, Tennessee te gaan beproeven.

Haar eigen composities als singer-songwriter waren van zo’n goede kwaliteit dat ze met “Cheap Escape” een debuutplaat als soloartieste mocht opnemen in Nashville. Een tweede cd “Balancing Act” volgde en nu komt daar dus een opvolger voor met de elf songs tellende en zelf geproduceerde cd “Out Of My Hands”. Liedjes die zich situeren in de pop- en folksfeer en die haar vocale kwaliteiten maximaal in de verf zetten.

Qua onderwerpen bezingt ze de liefde in al haar aspecten, gaande van verliefd worden, vaststellen dat het niets zal worden en dan maar besluiten om elk opnieuw een eigen weg in te slaan. Die thema’s zitten vervat in een aantal liedjes op deze plaat, zoals “Better Than Me”, de titelsong “Out Of My Hands”, “Fisherman’s Wife” en “Gypsy”.

In het nummer “The World Below” zingt ze over een duistere periode in haar leven toen ze na een pijnlijke relatiebreuk het slachtoffer werd van een zware depressie en er zelfdestructiegedachten bij haar dreigden op te komen. In die periode kwam ook het liedje “One Soul Desire” tot stand. “Long Night” is dan weer een zeer opvallende song op deze cd met een soort compilatie van traditionele Russische kinderliedjes, afgewisseld met een intermezzo in rapstijl door haar echtgenoot John Caldwell over de rusteloze eerste nachten na de geboorte van hun kind.

“Winter Season” gaat over haar aan ‘Alzheimer’ overleden grootmoeder en de vele diepgaande gesprekken die Natasha Borzilova met haar heeft gehad over de relativiteit van het leven en van het ouder worden. Maar ook het nieuwe prille leven dat ze aan haar dochtertje heeft gegeven komt aan bod in de song “Tiny Little Things” waarmee dit album erg mooi wordt afgesloten.

In tegenstelling tot haar twee vorige platen bestaat dit album van Natasha Borzilova uitsluitend uit ballads, het meest geschikte medium om de levensverhalen te vertellen die ze in haar liedjes wilde aanbieden. Het dient gezegd dat deze stijl haar uitstekend afgaat en dat wij er niets zouden op tegen hebben indien ze zou besluiten om ook haar derde nog te maken cd op dezelfde wijze als luisterplaat op te nemen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Hadley Music Group

video