OMAR & THE HOWLERS - I'M GONE

Het was toch alweer sinds 2004 geleden, met "Boogie Man" meer bepaald, dat er nog een compleet nieuwe Omar & The Howlers onze richting uit kwam. Toch is het al de twintigste release voor Omar Kent Dykes, en de eerste op zijn eigen label Big Guitar Music.

Omar Dykes werd geboren in Mc Comb, Mississippi, en echte kenners van de rock geschiedenis zullen die stad waarschijnlijk kunnen linken aan Bo Diddley, want ook die werd inderdaad daar geboren. Toeval of (waarschijnlijk) niet, veel nummers van Omar hebben eveneens die typische Diddley beat. Zo ook deze keer, "Wild & Free" is bijvoorbeeld een van die door hem beĆÆnvloedde songs. Al is het ondertussen acht jaar geleden, toch is er weinig veranderd in de opzet van de Howlers sound. Dat hoeft ook niet want die was en blijft prima. Neem wat Texas Blues, wat rock 'n roll, wat Chicago-, Delta- en Memphis ritmes en je hebt zijn basisingrediĆ«nten. Voeg daarbij de uit duizenden herkenbare whiskey & gravel- stem van de heer Dykes en de combinatie voor een nieuwe succesvolle cd is er, net als voorheen.

De opnames gebeurden in South Lamar in Austin, Texas, in de Wire Recording studios en bevatten ook het bekende "I'm Mad Again" een John Lee Hooker cover die live steeds opnieuw het hoogtepunt van Omar & The Howlers optredens is. Omdat het zijn vijftigste jaar als muzikant is wou Omar zijn fans verwennen met waar ze zaten op te wachten, een afwisselingvolle cd met zowat alle muziekvormen die je onder Americana kan rangschikken. Zo vinden we rockabilly in de afsluiter "Take Me Back", country in "Drunkards Paradise", pure rock in de instumental "Omar's Boogie" of de tearjerker "If You Want Me" en natuurlijk meerdere soorten bluestracks, waarvan vooral het uitstekende "Lone Star Blues" zijn eeuwige liefde voor Texas bevestigt.

Niks nieuws onder de zon op deze nieuwe van Omar en zijn Howlers, maar wel meer dan voldoende kwaliteit om zonder twijfel tot aanschaf ervan over te gaan. Dus jullie moesten al op weg zijn naar een cd zaak in de buurt of de I-tunes download site op je computer. Ik wacht niet langer meer, "I'm Gone!"

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Big Guitar Music
Distr: Sonic RendezVous

video