JT COLDFIRE - ALWAYS & NEVER

Sinds zijn vorige release “Crazy Sun” hebben we JT Coldfire definitief in onze armen gesloten. We knijpen ze nog wat steviger toe na beluistering van zijn nieuwste worp “Always & Never”. De man, die zowat 250 optredens per jaar verzorgt heeft tussenin nog de tijd gevonden om een stevig bluesy Rock And Roll album op de markt te brengen. Of moeten we eerder rockend blues album schrijven ? Eigenlijk is het om het even want het is alweer smullen geblazen. Ondersteund door Zweedse muzikanten, zijn uitgebreide toer door Scandinavië is er niet vreemd aan, presenteert hij ons tien zelfgeschreven songs.

Opener “Get It On (In The Back Of The Bar)” is een stevig, meebrulbaar, rock ’n rollsong. Een humoristische, vinger opstekend nummer over plezier hebben in je leven krijgen we met “It’s Alright With Me”. Pas bij de derde song komt zijn kenmerkende bluesmuziek naar boven, en hoe ! “Rather Die In my Sleep” , met gierende gitaarlijnen , zo rauw als ongebruikt schuurpapier en een absoluut hoogtepunt op deze release!

JT is een fantastisch gitarist en uitstekend zanger en liedjesschrijver. “Feelin’ The Music” is daar een schoolvoorbeeld van. Het , welgekomen, rustpunt op de plaat is een akoestische song is een mooie beschrijving van de zalvende impact die muziek kan hebben. Ook hier kan hij het niet laten om een humoristische sneer te geven of wat dacht je van een zinsnede als “. “I Know You Might Be Thinkin’ That I Spent It All On Drinkin’ And You’d Be Right And You Can Kiss My Ass, Because I’m Feelin’ The Music.” ?

Daar houden wij nu eens van zie ! rechttoe rechtaan aanpak , ook al treffend geïllustreerd in “Toast To A Bluesman”, door de stemvervormer en met prima harmonica begeleiding van Roland “Woe” Guajardo, of in afsluiter “Tired Man’s Blues” waar hij zelfs gesmaakte accordeon van Clas-Goran Dahlberg wist tussen te friemelen ! want ja, de man arrangeerde en produceerde ook alles zelf!

JT Coldfire heeft een verfrissende kijk op de muziek en met blues als basis deinst hij er niet voor terug om verschillende onderliggende genres op te zoeken. Zelfs Stray Cats’ achtige rockabilly sound, onstuimige piano, stuwende sax passeren de revue. Het is wat wennen misschien voor de pure bluesliefhebber maar verwen je oren met een zestal luisterbeurten en je bent verkocht!

Luc MeertArtiest info
Website  
 

Label: Crazy Sun Publishing SESAC
Info: Frank Roszak