GANASHAKE - FLIRTY FISHING

Wat begon als een gelegenheidsbandje is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band en daar is deze 2de CD een heus feit van. Men zegt altijd dat een 2de CD meestal strenger beoordeeld wordt dan het debuut. Nu na enkele keren beluisteren kan ik alvast zeggen dat de band ook strenger geweest is voor zichzelf bij het uitwerken van dit ronde schijfje genaamd Flirty fishing. Het fijne, vind ik persoonlijk, is dat je van elke song de tekst kan terugvinden op hun website. Zo kan je niet alleen naar believen meezingen maar weet je ook waar elke song over gaat en dat kan ik alleen maar toejuichen!

Geopend wordt er met “I’ve been Waiting” , een song die lekker stevig erin vliegt maar gas terug neemt tijdens het vocale gedeelte om dan weer lekker te scheuren tijdens de solo. Ik krijg bij deze tekst ook al meteen de indruk dat iedereen wel zijn portie ldvd krijgt en daar is natuurlijk niets mis mee. Het maakt ons alleen maar sterker en de songs volwassener.

Op “Dancing Dose You Trust” kan je duidelijk horen dat de 3 jongens nog veel beter op elkaar ingespeeld zijn dan tijdens hun debuut. En volgens mij gaat dit alleen nog maar beteren naar de toekomst toe. Vocaal is ook duidelijk te horen dat Jess les gekregen heeft van Patrick Riguelle, die trouwens ook de backings verzorgt op dit en enkele andere nummers. Leg zeker ook je oor eens te luister bij de knappe gitaarsolo die met momenten mooi overvloeit in de strakke riff. Bij “Keep Falling”, zorgt de intro van drums & bass ervoor dat ik denk aan de Red Hot Chilly Peppers en dat is zeker niet negatief. M.a.w. een lekker vettige groove op de bas die strak ondersteund wordt door de drums. De manier waarop de lyrics in de song zitten versterken dat gevoel alleen maar. Maar ergens moet ik ook denken aan Guy Forsyth, ook hij brengt een song regelmatig al vertellend en durft te experimenteren met vreemde geluiden. Knap gedaan!

Een echte roadsong, althans voor mij, is dan weer “My Style”, een vlot ritme met mooie samenzang zorgt ervoor dat je lekker kan cruisen op de snelweg. De fuzzbox tijdens de solo zit hier dan ook meer dan perfect! Voor mij duurt deze song gewoon 4 minuten te kort! Een vleugje R.E.M. kom je dan weer tegen bij de song “Hurts & Harms”, een song die vooral protesteert tegen hoe we met z’n allen de ondergang van deze wereld in onze handen hebben. Zo bewijzen Jess, Sander & Bert ook interesse te hebben voor de toekomst van onze moeder Aarde en dat siert hen.

Het gaat iets meer de duistere richting uit met de song “Are You Happy Now”, misschien een beetje de vreemde eend in de bijt wat mij betreft.
“Little Black Room” heeft een intro die perfect past bij dit soort songs, mysterieus en duister net zoals die donkere kamer waarover Jess zingt. Maar er is nagedacht over het duistere en mysterieuze want elke noot valt op de juiste plaats en iedere slag van drums hoort daar te zitten net zoals iedere pluk van de bassnaren.

Wat me opvalt is dat de teksten regelmatig een duistere kant hebben en niet meteen euforisme uitstralen, hierdoor worden sommige songs ook wat donkerder gespeeld zoals o.a. “Rearrange My Soul”. Maar de Hammond, onder handen genomen door Jan Hautekiet, komt hier weer perfect tot z’n recht.

Mijn favoriete song op deze 2de CD is “My Style” , wil dit zeggen dat de andere songs minder zijn? Neen zeker en vast niet maar ik heb nu eenmaal een voorkeur voor die lekkere groove als ik in de wagen zit en het is nu net daar dat ik 75% van de dag vertoef. Ik ben er zeker van dat Ganashake met deze CD weer hoge toppen zal scheren en vriend en vijand gaat verbazen. Wat mij betreft verdiend Flirty Fishing veel airplay en Ganashake veel optredens doorheen Europa want België is veel te klein voor zoveel schoons!

Blueswalker

30 Jun 2012 - 18:45 - Venlo – Netherlands
22 Jul 2012 - 16:00 - Eindhoven – Netherlands
3 Aug 2012 - 18:30 - HAMME
1 Sep 2012 - 22:30 - Kortenberg

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Distr.: Sonic Rendezvous