29 YEARS, 29 SONGS

Zondag 25 maart was de presentatie van de verzamel cd ’29 years, 29 songs’ in de Shack(Oude Meer). Een cd waaraan maar liefst 32 bands (de titel is misleidend) belangeloos hun bijdrage hebben geleverd en waarvan de netto-opbrengst in zijn geheel naar de stichting SAZ gaat. Het is mij een genoegen om via dit stukje aandacht te besteden aan deze bijzondere stichting.

In maart 2004 overleed Saskia Rooijmans, 'SAZ', op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van die verschrikkelijke ziekte, volksvijand Nr. 1, kanker. De laatste dagen van haar leven heeft ze doorgebracht in een hospice, waar ze waardig afscheid heeft kunnen nemen van haar leven, haar omgeving en haar naasten. Een ingetogen plaats, maar waar ze toch verzekerd was van deskundige hulp. Het was in deze periode dat ze zich het lot van terminaal zieke kinderen ging aantrekken, meer nog dan haar eigen lot. Ze vond het verschrikkelijk om vast te stellen dat er voor deze zieke kinderen, en hun naasten, maar bitter weinig mogelijkheden waren om hun tijd, vaak slechts nog maar enkele dagen, zo dragelijk mogelijk te maken. En het is net hier waar Stichting SAZ steun wil bieden. Stichting SAZ houdt zich voornamelijk bezig met het werven van fondsen voor goede doelen, die de steun hadden kunnen dragen van Saskia. Ook zal Stichting SAZ projecten organiseren en/of ondersteunen die deze fondsen mogelijk kunnen maken. '29 Years, 29 Songs' is het eerste project van Stichting SAZ.

Daar ik geen band te kort wil doen gaat het hier te ver om in te gaan op al die prachtige nummers die op deze cd te vinden zijn. Liever verwijs ik jullie naar de site http://www.stichtingsaz.cjb.net/waar deze dubbel cd voor slechts € 15,- te bestellen is. Ik zeg, doen!

Ruud Monde

Artiest info
Website