THE SLYTEST – BETWEEN YOU AND ME (EP)

‘The Slytest’: achter deze grappige woordspeling schuilen de twee Zweedse muzikanten Dan Axelsson en Simon Larsson die allebei van kindsbeen af een meer dan gewone belangstelling hebben gehad voor allerlei muziekstromingen die vanuit Amerika naar Scandinavië werden gekatapulteerd.

Met een eerste ep “Between You And Me” proberen ze zich nu zelf een weg te banen in de heksenketel die de hedendaagse muziekscène toch wel is. Wij kregen deze debuut-ep zowel als 45-toerenplaatje in vinylversie als in cd-vorm.

De eerste song “Winning Without Playing” doet dienst als aandachtstrekker voor het werk van deze melodieuze band uit Göteborg. U kunt dit dynamisch swingende nummer beluisteren en bekijken in de bij deze recensie toegevoegde video.

Bandleider van ‘The Slytest’ is Dan Axelsson die zingt en orgel, piano en gitaar speelt. Simon Larsson is de drummer van de groep en zingt backing vocals. Op de plaat speelt verder nog Ola Persson op piano en orgel, Frida Thurfjell op saxofoon en zorgen Sebastian Pommer en Hanna Jeppsson voor extra zangwerk, deze laatste zelfs in duet met Dan Axelsson in de zeer mooie Americana pianoballad “Where Did You Go To Sleep Last Night?”.

Zelf beweren deze Zweden grote fans te zijn van Amerikaanse vedetten als singer-songwriters Tom Petty en Ryan Adams, hoewel de sound van beide sterren niet echt terug te horen is in de vier tracks die ‘The Slytest’ voor deze ep hebben opgenomen. Ep-titeltrack “Between You And Me” lijkt veel meer op iets van Jesse Malin en “Who You Are” zou van één of andere jonge aanstormende Britse popband kunnen komen.

De grootste gemeenschappelijke deler van deze vier nummers is dat ze allen zeer vlot in het gehoor liggen, over een aanstekelijke, veelal vrolijke melodie beschikken en puik werden gezongen en opgenomen. Alles is dus zeker voorhanden bij ‘The Slytest’ om binnenkort met een even professionele eerste full-cd op de proppen te komen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Distr.: Birds Will Sing For You

video