TRISHA GAGNON – A STORY ABOUT YOU AND ME

Als je met een grote naam als countryvedette Vince Gill kunt uitpakken die samen met jou een duet komt meezingen op je debuutalbum, dan lijkt je broodje al voor een belangrijk gedeelte gebakken te zijn. De uit het Canadese British Columbia afkomstige zangeres en songschrijfster Trisha Gagnon is de gelukkige dame die deze eer mag opstrijken voor haar debuutplaat “A Story About You And Me”, een cd die in Amerika al eind 2010 op de markt is verschenen maar nu pas op een internationale release mag rekenen.

Samen met Vince Gill brengt Trisha Gagnon het door haar zelf geschreven nummer “On My Way To You”. Daarenboven kon ze ook een beroep doen op een aantal zeer grote bekende instrumentalisten om de muziek voor haar plaat in de studio in te komen spelen. Zo noteerden wij Greg Spatz op fiddle, Rob Ickes op dobro, bottleneckgitarist Tony Furtado voor de bluesy gospelsong “He’s Here With Me” en co-producer Jim Nunally voor het meeste gitaarwerk.

Trisha Gagnon debuteert dan wel als solozangeres maar ze draait al meerdere jaren mee in de bluegrassformaties ‘Tumbleweed’ (als bassiste) en ‘John Reischman & The Jaybirds’ waarvoor ze al meer dan tien jaar harmony vocals verzorgt. Ook haar zus Cathy-Anne McClintock was actief als zangeres bij ‘Tumbleweed’ en ook zij heeft eerder een eigen soloplaat opgenomen.

Op “A Story About You And Me” komt zij op vier liedjes met haar zus meezingen: “A Parent’s Prayer”, “On My Way To You”, “Farewell” en “The River Of Life”. En ook de langjarige vrienden van ‘The Jayhawks’ spelen op zowat elke song op Trisha Gagnon’s cd mee.

Het album opent met de titeltrack, een ballad en liefdesliedje dat Trisha Gagnon opdraagt aan haar echtgenoot Eddy die onlangs zijn 50e verjaardag heeft gevierd. De bluegrassmuziek speelt een hoofdrol in ettelijke nummers op dit album, zoals bij “A Parent’s Prayer”, “All I Want To Do”, “My Grandparents’ House” en “Hummingbird”.

De countrysound ligt dan weer aan de basis voor songs als “Farewell”, “The River Of Life” en “When Am I Gonna Get Over You” van LeeAnn Rimes, de enige coversong die Trisha Gagnon op dit debuutalbum brengt. Dit is al bij al een plaat die toch vooral de liefhebbers van bluegrass en countryballads zal aanspreken, maar het is daarnaast ook een behoorlijk leuk debuut voor deze zangeres als soloartieste.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Jam’n Music

video