DARREN WATSON - SAINT HILDA'S FAITHLESS BOY

Nieuw Zeeland is een van die verre landen van waaruit ons maar zelden materiaal bereikt. Daarom ook dat de naam Darren Watson ons hier niet zo bekend in de oren klinkt. Ook zijn vroegere band Smokeshop, nochtans een zeer belangrijke bluesband tijdens de jaren tachtig in hun thuisland, zal bij weinigen een belletje doen rinkelen. Waarschijnlijk is het omdat Darren Watson uitgekozen werd om voor zijn land vorige maand deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis de reden dat hij nu ook internationaal wat in de kijker komt. Sinds 2002 is dit zijn derde solo release, zijn debuut "King Size" en "South Pacific Soul" in 2005 waren zijn vorige wapenfeiten.

Darren Watson brengt ons op deze cd een aantal funky blues- en rootsnummers waarin op de eerste plaats zijn snedige gitaarwerk opvalt, afgewisseld met wat rustiger singer-songwriter materiaal. Sterker nog dan zijn bijdragen op gitaar, met regelmatig wat mooie slidepartijen, is voor ons zijn stem. Die is krachtig en expressief, hetgeen het best tot uiting komt in "She's Got It All", een song waar hij vocaal bijzonder goed op dreef is. Johnny Guitar Watson's "Be Careful With A Fool" krijgt even verder ook een knappe bewerking, zoals ook de akoestische versie van de Willy Dixon / Otis Rush klassieker "My Love Will Never Die". Hij slaagt erin zelfs songs als deze overbekende bluesnummers fris en boeiend over te brengen.

Andere invloeden die hoorbaar zijn is de Tom Waits meets Ry Cooder aanpak van het instrumentale "The Bitter Suite" en de funky blues à la Robert Cray in het sterke "Love Is An Ocean". Tenslotte is de akoestisch gebrachte titelsong waarmee deze cd afsluit een laatste hoogtepunt, waarin vooral de songwriter in Watson naar boven komt, met een ingetogen slidebijdrage als sfeermaker. Onbekend is onbemind? In dit geval geheel onterecht vinden we. Wij gaan hem vanaf nu zeker in het oog houden.

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Red Rock Records

video