THE MOLENES – GOOD TIMES COMIN’

Vijf liefhebbers van rockmuziek uit Portsmouth, New Hampshire hebben zich in 2005 verenigd in de formatie ‘The Molenes’. Ze hebben gedurende de voorbije jaren hard gewerkt aan hun derde album “Good Times Comin’”, de opvolger van “Songs Of Sin And Redemption” uit 2008 en debuutplaat “This Car Is Big” uit 2006, twee schijfjes waarmee ze in de pers op vergelijkingen met bands als ‘Son Volt’, ‘Uncle Tupelo’, Steve Earle en ‘Whiskeytown’ konden rekenen.

De recentste cd is een veelal uptempo gespeelde alt.country- en rockplaat met stevig gitaarwerk (Dave Hunter), country pedal steel (Bruce Derr) en beats van bas (Andrew Russell) en drums (Zach Field). Aan de microfoon heerst zanger, songschrijver en leadgitarist Dave Hunter, de oprichter en ontegensprekelijke frontman van deze groep.

Hun van country doordrenkte rock and roll is voor potentiële meezingers heel aanstekelijk en ook zeer dansbaar, waardoor ‘The Molenes’ bij hun optredens zeker voor een leuke dansavond zullen zorgen. De rootsrockers genieten zelf hoorbaar mateloos bij het spelen van de swingende deuntjes “Blood And Bone”, “Good Luck Charm”, “Hot Damn” en “Four Feet Under”.

Pas in het zesde nummer op “Good Times Comin’” gaat het songtempo even naar beneden bij het nummer “Miracle Cure”, een countryballad waarbij Dave’s zus Jess Hunter voor vrouwelijke harmony vocals komt zorgen. Daarna hebben onze voetjes nog even zitten meewiegen op countryrocker “Penny In The Sun” en op de door twanggitaarklanken overheerste song “Straight Ahead”. In slotnummer “Love Me” - met zijn van Bo Diddley ontleende gitaarriff - kunnen we niet ontkomen aan de idee om een vergelijking te maken tussen de sound van ‘The Molenes’ en de muziek die onze Belgische bluesrockers van ‘The Seatsniffers’ op het podium brengen.

Als toemaatje geven ‘The Molenes’ met de titeltrack “Good Times Comin’” nog een zeer Hawaïaans klinkend, Dixie jazz-instrumentaaltje als extra bonustrack mee, met een hoofdrol die weggelegd werd voor Bruce Derr op zijn favoriete instrument pedal steelgitaar. Al bij al is de cd “Good Times Comin’” rootsrock van de bovenste plank en zorgen ‘The Molenes’ met dit album voor een klein uurtje zorgeloos vertier en plezier bij de luisteraars.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video