JOE FLETCHER & THE WRONG REASONS – WHITE LIGHTER

In 2007 debuteerde de formatie ‘Joe Fletcher & The Wrong Reasons’ uit het Amerikaanse Providence, Rhode Island in de regio New England op uitstekende wijze met hun album “Bury Your Problems” waarop een perfecte harmonie tussen Americana, alt.rock en country werd gepresenteerd.

Joe Fletcher had voordien al een muzikaal verleden opgebouwd bij andere groepen als ‘The Sinners Club’ en ‘Deterrents’ maar uiteindelijk bleek hij toch zijn eigen ding het best te kunnen presenteren als frontman van ‘The Wrong Reasons’, een groep die in 2005 het levenslicht zag.

Met de door hun fans via ‘Kickstarter.com’ gesubsidieerde cd “White Lighter” wordt er nu een vervolg gebreid aan dat knappe debuutalbum. Met twaalf door Joe Fletcher geschreven nummers borduurt hij op deze cd verder op de ingeslagen weg van zijn eerste plaat. Hij vertelt zijn tekstueel knap in elkaar geknutselde verhalen onder de muzikale begeleiding van zijn groep die elementen uit folk, blues, country en rock tot een geheel eigen rootssound hebben vermengd.

Met zijn wat rauwe stem vertelt Joe Fletcher in een Townes Van Zandt-achtige stijl over de figuren die centraal staan in zijn songs, winnaars en ‘losers’, verliefde mannen en zij die met een gebroken hart werden achtergelaten. Daarbij wordt hij enkele keren opvallend bijgestaan door zangeres Lily McCall Costner die een ‘special touch’ aan een paar songs op deze plaat weet te geven, zoals in het bluesy “Front Porch” of het sterke “Every Heartbroken Man”.

In het aan George Jones opgedragen countryrocknummer “Drunk & Single” hoor je zelfs een heus goed beschonken koortje meezingen. En het accordeon en de fiddle die voor de belangrijkste instrumentatie zorgen in het door John McCauley en Joe Fletcher samen gezongen slotnummer “Too Many Doors” leveren een onweerstaanbaar moment op bij de beluistering van de cd “White Lighter”. Andere hoogtepunten op dit puike album zijn de mooie folky openingstrack “Say What You Will” en de swampy bluesrocker “Ambulances” met een uitstekende Bryan Minto op mondharmonica.

Binnen dit genre leveren ‘Joe Fletcher & The Wrong Reasons’ met “White Lighter” een bepaald mooi werkstuk af dat al het goede dat over deze heren verteld werd na hun debuutplaat “Bury The Problems” alleen maar sterker komt bevestigen. Dit is alvast een band om van zeer nabij in de gaten te houden.

(valsam)

“Since their formation in 2007, ‘Joe Fletcher & The Wrong Reasons’ are presenting a perfect blend of alt.rock, Americana and country music. Similar to their debut album ‘Bury Your Problems’, for its successor ‘White Lighter’ singer-songwriter Joe Fletcher has written great lyrics to his storytelling songs about winners, losers, men in love and broken hearted fellows. In all, about you and me.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Wrong Reasons Records
Info: Hemifran

video