MORBLUS DELUXE – LIVE AT THE CAMPLOY THEATRE

Waarom het reeds in 2006 opgenomen optreden in het ‘Teatro Camploy’ te Verona er zes jaar over heeft gedaan om op cd uit te worden gebracht is mij een raadsel, maar dat het een mooi optreden is geweest is mij na het beluisteren van deze cd duidelijk geworden. Voor dit optreden is de band, Roberto Morbioli (zang, gitaar), Daniele Scala (Hammond, piano), Stefano Dallaporta (bas) en Diego Pozzan (drums), uitgebreid met wat extra muzikanten en achtergrondzangeressen waardoor de bandnaam is omgedoopt tot Morblus Deluxe.

Morblus is inmiddels al een oudgediende binnen de Italiaanse bluesscene en ver daar buiten. De band is opgericht in 1991 en heeft inmiddels al naam gemaakt in vele Europese landen en heeft ook al optredens in Amerika achter de rug. Voor mij is dit echter de eerste kennismaking met de muziek van deze band.

Morblus is meer dan een bluesband; soul, funk en pop invloeden zijn duidelijk aanwezig. Maar liefst veertien nummers telt de cd, waarvan de meeste geschreven zijn door zanger/gitarist Roberto Morbioli in samenwerking met toetsenist Daniela Scala. De meest opvallende cover is ‘Purple Rain’ van Prince, die een mooie uitvoering krijgt. Vanaf het openingsnummer ‘C.O.D.’ staat de band als een huis. Mooi gitaarwerk, heerlijk Hammond spel en prima zangpartijen zijn de ingrediënten. Het gaat te ver om alle nummers hier te gaan benoemen en te bespreken. Ga zelf maar eens luisteren naar enkele songs op de site van de band www.morblus.com.

Ik ga zeker mijn best doen om deze band eens live te beluisteren tijdens hun komende tournee, waarbij ook de lage landen niet zullen worden vergeten.

Ruud Monde

ON TOUR


 

Artiest info
Website  
 

Label: Phamosa Music

video