DANNY BRYANT'S REDEYEBAND - NIGHT LIVE - LIFE IN HOLLAND

"Bluesrock played with passion", zo luidt het credo van Danny Bryant’s RedEyeBand.

Danny Bryant, een 28-jarige Brit uit Hertfordshire werd op zijn vijftiende al op handen gedragen als jonge legende en heeft ondertussen al jaren een trouwe schare fans. Hij heeft daarbij ongeveer iedere kleinere concertzaal in België en Nederland al minstens één keer plat gespeeld. Naar schatting zelfs al zo’n tweeduizend optredens over de hele wereld die op zijn naam staan. Het is niet heel moeilijk om je dat voor te stellen wanneer je "Night Live - Life in Holland" hoort, want wat klinkt deze plaat lekker.

Afgelopen jaar in de maand september stond Danny nog in Rosmalen, Nederland, waar Danny Bryant’s Redeyeband een geweldige set neerzette voor opname van hun eerste dvd. De Live dvd en cd is nu uitgebracht bij Jazzhaus Records. De stijl van Danny Bryant is vrij simpel, erop en erover. Bluesrock met een enorme dosis passie. Vergelijkingsmateriaal is er door de strakke kaders van het genre in overvloed: Hij beweegt zich op het terrein van Walter Trout. Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, om er maar eens paar te noemen. De eerst genoemde Trout is als een muzikale peetvader voor Bryant, op een eerder verschenen album was hij als gast te horen. Danny Bryant staat momenteel aan de kop van een hele nieuwe generatie Britse bluesvertolkers als Aynsley Lister, Matt Scofield, Ian Parker en Ian Siegal. De blues van Bryant wordt door velen met open armen ontvangen en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het podium deelde met veteranen als Joe Cocker, Jeff Beck, Patti Smith, Buddy Guy en Mick Taylor.

Danny Bryant maakt onvervalste bluesrock die naadloos aansluit bij alles wat dit genre de afgelopen decennia heeft opgeleverd. De ritmesectie, vader Ken Bryant op bas en Trevor Barr op het slagwerk, legt een moddervette basis neer waar elke gitarist van droomt. Danny mag het afmaken met zijn rauwe stem en zijn veelzijdige gitaarspel, dat zowel ruimte biedt aan meedogenloze riffs als aan lange en melodieuze solo’s.

De liveplaat bestaat uit negen tracks, meestal klokkend rond de 8 minuten en waarvan zes door Bryant zelf geschreven , de overige zijn vertolkingen van John Hiatt, Buddy Guy en zelfs Bob Dylan's "Knockin' On Heavens Door". Heel vernieuwend is de muziek van Danny Bryant misschien niet, maar de bluesrock van dit bluesmonster is behoorlijk trefzeker. De band klinkt als een goed geoliede machine, het gitaarwerk is fantastisch en ook in de niet makkelijke covers blijft Bryant met gemak overeind. Met het titelnummer van zijn laatste album: "Just As I Am", een heerlijke ballade met een smakelijke hoeveelheid bluesrock licks, verlegt Bryant voorzichtig even de bakens, als ook een ander hoogtepunt en rustpunt op deze plaat, "Love Of Angels", eveneens een tranentrekkende ballade waarin Bryant zo mooi en ingetogen zingt, maar je voelt toch dat hij het best op dreef is als de gitaren mogen scheuren.

Ik kan hier nog wel wat pluimen aan toe voegen, maar bluesrock blijft toch muziek waarover je niet moet kletsen maar die je moet ondergaan. Doe dit met "Night Live - Life in Holland" van Danny Bryant's Redeyeband en je gaat een heerlijk uurtje tegemoet, dat al snel naar veel meer smaakt. Danny Bryant was afgelopen zomers een ontdekking op de bluesfesivals en is volgende maanden terug voor een aantal clubconcerten. Hij wil meteen ook tonen dat bluesrock meer is dan ellenlange solo’s gelardeerd met een wall of sound. Verwacht U aan het betere gitaarwerk met veel gradaties van intensiteit! Kippenvel op je ziel trekkende bluesballads en dampende bluesrock zullen elkaar op tijd afwisselen. Laat het feest maar beginnen!

 

Friday 30th March – De Bosuil Weert NL
Saturday 31st March – 9th Bluezy Blues Festival Ridderkerk NL
Sun 1 Apr - Gooreind-Wuustwezel - Goor Blues - B
Monday 2nd April – Bananapeel Ruiselade Belgium
Monday 30th Arpil – De Blauwe Wolk Zottegem Belgium
Sunday 27th May – Le Montmartre Brussels Belgium

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jazzhaus Records
Info: Broere Promotion

video