CAMILLE BLOOM AND THE RECOVERY - NEVER OUT OF TIME

Camille Bloom was in een vorig leven een lerares op een middelbare school. Haar onderwijscarrière liep echter op een ietwat vreemde manier af. Een investeerder beloofde haar een dikke vijftigduizend dollar als ze haar job zou laten voor wat ze was en fulltime muziek wilde maken. Ze vroeg meteen een vorm van tijdskrediet aan en na heel wat onderhandelingen over een contract maakte Camille een afspraak met haar geldschieter om al het papierwerk af te handelen en alles officieel te maken. Spijtig genoeg kwam de investeerder niet opdraven om het contract te tekenen. Meer nog, de man liet nooit nog iets van zich horen. Camille zat dus zonder contract en een jaar zonder werk. Aangezien ze toch niets anders te doen had, leek het haar een leuk idee om haar kans te wagen ‘on the road’. En kijk waar dit haar gebracht heeft…

Ze mag dan al bescheiden zijn over wat ze al bereikt heeft, de Amerikaanse singer-songwriter mag zich wel ‘endorser’ voor Gibson noemen. Dat is trouwens lang niet alles. Haar songs zijn gebruikt in niet minder dan 21 programma’s op MTV, E! en Oxygen, drie druk bekeken televisiekanalen. Songs die allemaal zijn terug te vinden op de vier albums en drie EP’s die ze tot op heden uitbracht.

Haar laatste cd, ‘Never Out Of Time’ is net als haar ander werk weer een schijfje vol heerlijke, akoestisch geïnspireerde rock. Deze plaat kwam er trouwens mede door haar fans, die meer dan vijftienduizend dollar bij elkaar kregen met vrije bijdragen en voorverkoop van de cd. Uiteindelijk was er genoeg geld om de nummers voor ‘Never Out Of Time’ op te nemen én te laten producen door knoppenman Martin Feveyear, een naam die vooral bekend is van zijn werk voor R.E.M. of Presidents Of The United States. We kunnen ons best voorstellen dat zo iemand zijn invloed wel zal hebben op een opnameproces, maar tegelijkertijd zijn we er ook zeker van dat de songs van Bloom sowieso goed tot hun recht komen. ‘Never Out Of Time’ is dus met andere woorden echt de moeite waard.

Is het nu de akoestische ingetogenheid van een nummer als ‘All Of These Stains’ of het venijnig karakter van een song als ‘Running Out Of Time’ dat de plaat zo boeiend maakt? We moeten u het antwoord nog even schuldig blijven. Feit is wel dat Camille Bloom niet alleen solo met enkel en alleen maar een gitaar ongemeen mooie songs kan schrijven. Wanneer haar begeleidingsband The Recovery meedoet, valt de muziek die ze maken met niets minder dan auditief vuurwerk te vergelijken. ‘I Know You Know I Know’ is zo’n song die mede dankzij de band een absolute topschijf is. Of neem ‘Here You Come Again’, waarin celliste Jessica Kitzman een opmerkelijke hoofdrol opeist. De enige track die we absoluut niet kunnen smaken is bonustrack ‘Teeny Car’, waarin Bloom zowaar de hiphoptoer opgaat. Gelukkig is het een bonustrack en bestaat er nog zoiets als de ‘skipknop’.

Los van dat laatste uitschuivertje is ‘Never Out Of Time’ een lichtjes fantastische plaat die hier waarschijnlijk nog wel enkele draaibeurten in de cd-speler gaat krijgen. Doe uzelf een plezier en ga eens luisteren naar Camille Bloom And The Recovery. U zal het zich niet beklagen.

(Preach)

zondag 13 mei: De Kabberdoes,, Den Bosch
dinsdag 22 mei: Cultuurhuis, Heerlen, NL
woensdag 23 mei: Huisconcert, Boxmeer
vrijdag 25 mei: Cultureel Café Bachuss, Aalsmeer, NL
zaterdag 26 mei: show w/ Jeffrey Thielens, BE
zondag 27 mei: De Perk, Walsoorden
woensdag 30 mei: Paddy O'Ryan's, Leeuwarden, NL
donderdag 31 mei: Bunker, Gemert (dubbel met John Emil) NL
vrijdag 1 juni: Studio Gonz
zaterdag 2 juni: House Concert, Rotterdam, NL

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Booking: Claire Steadman