MARTY RIVERS – MIDNIGHT SKY

De cd “Midnight Sky” van countryzanger Marty Rivers begint nog eens zoals een echte countryplaat moet beginnen: met een stevige Cajunrocker-titeltrack en met ‘good old’ pedal steel en accordeon als voornaamste instrumentatie.

Ik weet dat niet iedereen van deze Engelstalige ‘smartlappen’ houdt, maar er zijn zo van die momenten dat ik me graag eens totaal zorgeloos en onbehouwen wil laten gaan en dit liedje in de stijl van ‘The Mavericks’ en ‘Texas Tornados’ helpt me daar maar al te goed bij.

De op het eiland Malta geboren muzikant Marty Rivers schrijft en zingt al zijn liedjes zelf en hij heeft beide talenten perfect onder de knie. Of het nu om countryballads gaat zoals in “Addict For Your Love”, “Just In Case”, “God Sent Angel” en “Forever Yours”, om tearjerkers als “Queen Of My Heart” en “Mama You’re The Lady”, om stevige Cajunsongs als “Midnight Sky” en “Louisiana Girl” of om countryrockers als “Lora Mae” en “The Power Of Prayer”, deze Marty Rivers weet zich telkens weer een mooi geplaveide weg te banen doorheen al deze stijlen.

Zelfs voor honky-tonknummers hoeft hij niet af te haken, getuige daarvan “Run Angel Run” en “The Rise & Fall Of A Honky Tonk Hero”, de enige coversong op deze plaat. De verscheidenheid in de tracks op “Midnight Sky” zorgt er voor dat er geen moment gevreesd moet worden dat het spook der verveling zal toeslaan.

Het feit dat Marty Rivers voor de opname van deze cd helemaal naar Nashville, Tennessee trok is het beste bewijs dat deze artiest er alles voor over heeft om ter plaatse met de hulp van heel wat lokale topmusici de beste kwaliteit voor zijn nieuwste album te garanderen.

Zoals hierboven al aangehaald werd gaat het op deze plaat vooral om zogeheten ‘smartlappen’, maar zoals Marty Rivers ze op deze professionele wijze brengt stoort dit gegeven helemaal niet. Het is hierbij zoals zo vaak: als het goed is in zijn stijl, dan verdient de vertolker van dit werk alle lof, of je nu een genrefreak bent of niet. Amen! En uit!

(valsam)
“From the island of Malta, Marty Rivers went to the heart of country music in Nashville, Tennessee to record his latest album ‘Midnight Sky’, a 12 songs lasting pleasure and top entertainment in this music genre. His nice selfpenned songs vary from tearjerkers over swinging Cajun tracks to countryrockers. Whether you are a fan or not of this music style, nobody can deny that this record has been perfectly and professionally crafted and deserves all the best credits.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Amberstar Records
Info: Hemifran

video