PONTUS SNIBB 3 – LOUD FEATHERS

‘Pontus Snibb 3’ is een Zweedse hardrock en heavy metalformatie met Pontus Snibb zelf als leadgitarist, songschrijver en zanger, Mats Rydström op bas en Niklas Matsson op drums. In mei van 2011 trok dit trio drie dagen de Stockholmse ‘Gig’-studio in waar ze zo goed als live hun debuutplaat “Loud Feathers” hebben laten opnemen door de Zweedse succesproducer Conny Wall.

Voor ‘Rootstime’ is dit een genre dat niet vaak aan bod komt, vooral omdat we ons hier meestal op blues, pop, rock, country en folk concentreren en eerder albums in deze muziekstijlen aan bod laten komen. Maar ruimdenkend als we zijn mag er altijd wel een buitenbeentje tussendoor.

In Zweden is ‘Pontus Snibb 3’ een vaak optredende formatie met een ruime aanhang in het lokale clubcircuit. Bandleider Pontus Snibb zat eerder als frontman ook al in twee andere bands ‘SNiBB’ en ‘Bonafide’ waarmee hij ook buiten thuisland Zweden heeft kunnen optreden op hardrock- en heavy metal-festivals.

Op “Loud Feathers” staan elf door Pontus Snibb geschreven nummers waar de geoefende luisteraar in deze zeer luid gespeelde, gebetonneerde muziek invloeden van bands als ‘Van Halen’, ‘AC/DC’, Paul Rodgers’ groepen ‘Free’ en ‘Bad Company’ of ‘The Who’ in zal herkennen.

Ontegensprekelijk zullen er veel ‘heads bangen’ op de tonen van deze door snerpende gitaren gedomineerde songs als “Tag Along”, “Filler”, “Tiny Joe”, “Suck Face” of “Saviour”, misschien al bij hun nakende optreden tijdens de ‘Graspop Metal Meeting’ die eind juni in Dessel zal plaatsvinden. Maar zoals u misschien al heeft kunnen afleiden uit het bovenstaande zal deze al wat oudere jongen, die het niet zo heeft voor hardrock, daar dus niet bij aanwezig zijn.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy.nu
Distr. Sonic Rendezvous

video