PERRY ROSE – WONDERFUL

De sinds meer dan 20 jaar in Brussel wonende Ierse zanger Perry Rose is vooral actief geweest in België, Frankrijk, Zwitserland en thuisland Ierland. In 1991 debuteerde hij met zijn album “Because Of You” waarna nog zes verdere studioplaten volgden. Het in 2002 verschenen album “Hocus Pocus” was daar de laatste realisatie van. In 2004 volgde er ook nog een in de Brusselse concertzaal ‘Ancienne Belgique’ live opgenomen plaat onder de titel “Happy Live”.

Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we al een tijdje van mening waren dat Perry Rose de muziekbusiness voor bekeken had gehouden, maar nu verrast hij ons toch opnieuw met een tien jaar na de laatste release uitgebrachte cd die “Wonderful” heet en twaalf nieuwe liedjes verzamelt.

Dit nieuwe album is een opvallend modern en positief klinkend werkstuk geworden met een aantal vlotte popsongs als “Dreams”, single “Carry On” (zie video), “Answers” en “A Beautiful Place”, naast de meer traditionele folkliedjes die we eerder van Perry Rose zouden verwachten. In die laatste categorie willen we graag openingstrack “The Magic Lane” en “Your Company” onderbrengen.

Daarnaast schittert Perry Rose in de meer intimistisch gebrachte pianoballads “River”, “New Dawns” en het wonderlijk sfeervol op piano gespeelde instrumentaaltje “Eden” en geeft hij volgens ons zijn beste prestatie weg in de song “The One” waarin een subtiele maar erg mooie rol is weggelegd voor een door producer Didier Dessers gearrangeerde strijkensemble.

De Ierse roots van deze artiest zijn nooit helemaal weg op de songs die “Wonderful” bevolken, doch het siert hem dat hij er voor gekozen heeft om dit album niet op automatische piloot te maken, maar resoluut richting vlotte en vrolijke uptempo popsongs te zijn ingeslagen. Wij zijn in elk geval blij dat Perry Rose terug ‘alive and kicking’ is geworden in de huidige Belgische muziekscène en we zullen hem dan zeker ook live gaan bewonderen tijdens één van de onderstaande optredens in Belgenland.

(valsam)

PERRY ROSE BAND : WONDERFUL TOUR

  • 6 april 2012 : Marcinelle, La Ruche Théâtre - Infos : info@laruchetheatre.be - 071/51 51 21
  • 25 april 2012 : Brussels, Le botanique, Orangerie, information
  • 29 april 2012 : Anthisnes, Festival les Anthinoises. information
  • 18 july 2012 : Spa, Francofolies, Parc des 7 heures  

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Team4Action
Distr.: [PIAS]
Promotie: Filip Degroote

video