THE GREATER GOOD – THE GREATER GOOD

“The Greater Good” is de geselecteerde groepsnaam voor een tijdelijk samengestelde verzameling van drie van de meest onderkende muzikale talenten van deze tijd. De Nederlandse rootsmuzikant Dennis Kolen uit Rotterdam en de twee Amerikaanse singer-songwriters Shane Alexander uit Los Angeles en Eugene Ruffolo uit New York City hebben zich verenigd in dit muzikale project om hun composities gezamenlijk als trio naar buiten te brengen als “The Greater Good” op deze gelijknamige cd.

Het is het Duitse kwaliteitslabel ‘Stockfisch Records’ dat dit album op de markt heeft gebracht. Het drietal trok de ‘Stockfisch’-studio in Northeim in met tien liedjes in handen. Daarvan waren er drie geschreven door Dennis Kolen, drie andere door Shane Alexander en nog eens drie door Eugene Ruffolo.

Samen selecteerden ze dan ook nog één nummer uit het rijke repertoire van Neil Young dat ze alle drie graag wilden coveren op deze plaat. Het werd de song “Tell Me Why” die Neil Young meer dan 40 jaar geleden als eerste track had gekozen voor zijn legendarische album “After The Goldrush” uit 1970.

Deze drie muzikanten zijn als troubadours van verhalende songs allen verknocht aan de folkmuziek en dat genre is dan ook de rode draad tussen de liedjes die op “The Greater Good” te beluisteren zijn. De ganse cd werd volledig akoestisch opgenomen met gitaren, mandoline, dobro en piano als enige instrumentatie.

Daardoor is dit een zeer ingetogen en intieme plaat geworden die zeer geschikt is voor de rustigere uurtjes bij kaarslicht en invallende duisternis, zachtjes nippend aan een glaasje wijn en je geliefde teder tegen je aangeschuurd liggend.

Als je naar ons lijstje van de beste liedjes op deze cd zit te wachten, moeten we je deze keer teleurstellen want we kunnen echt niet kiezen. Vandaar dat we deze recensie kort kunnen houden door de aanschaf van dit album warm aan te bevelen, vergezeld van ons advies om er zoveel als mogelijk onder de hierboven beschreven omstandigheden naar te gaan luisteren en er daarbij mateloos van te genieten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Stockfisch Records

video