SHAWN NELSON – SAN JUAN STREET

Op zijn vierde album “San Juan Street” brengt de Texaanse singer-songwriter Shawn Nelson een heerlijke mix van de in Austin allesoverheersende typische countrymuziek met diverse elementen en invloeden uit andere muziekstijlen als bluegrass, reggae, jazz en Tex-Mex.

Voor de productie van deze plaat deed hij een beroep op Joel Guzman, de sympathieke accordeonist en multi-instrumentalist die vooral gekend is voor zijn schitterende werk bij country- en Tex-Mex-legende Joe Ely. De cd werd opgenomen in Guzman’s ‘Fox Studio’ in Austin, Texas en bestaat uit 14 nummers die allemaal door Shawn Nelson zelf werden gecomponeerd.

Voor de instrumentatie bij deze songs zorgde zijn vaste begeleidingsgroep ‘The Ramblers’ en een aantal locale topmuzikanten waaronder violiste Trisha Keefer van ‘The Trishas’ en jazztrompettist Ephraim Owens. Joel Guzman speelt zelf voor een aantal tracks mee op orgel en gelukkig maar ook één keer op zijn beroemde accordeon bij het nummer “Dreams In The Desert”.

“San Juan Street” herbergt enkele vlotte countryrocksongs zoals opener “Nobody Got A Hold On Me”en het swingende “Anna Lee” naast reggaedeuntje “Daydreamers”. Daarnaast brengt Shawn Nelson ook meer romantische nummers in balladvorm zoals “More Than California”, het op zijn knieën om genade smekende “Mercy”, het op iets van Joe Ely gelijkende “There’s Time” en de magnifieke Tex-Mex-tearjerker “Dreams In The Desert”.

Het buitenbeentje op deze cd is volgens ons de titeltrack “San Juan Street” met Ephraim Owens in een glansrol op trompet. Het is een song waarbij wij graag vergelijkingen willen trekken naar de muziek van ‘Calexico’, zowel op het vlak van de vertelstijl in de zangpartij als omwille van de Tex-Mex-klanken waarop deze prachtsong wordt gebracht.

Shawn Nelson heeft in zijn muzikale verleden een tijdje rondgehangen in de buurt van Robert Earl Keen en Guy Clark, twee grote namen in de Americana- en countrymuziek. Dat hij daarbij vooral goede ervaringen heeft opgedaan en ook veel heeft geleerd kunnen we nu horen op zijn recentste album “San Juan Street”. De kwaliteit van de nummers op deze cd maakt ons heel nieuwsgierig naar een opvolger, maar daar zullen we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog wel een tijdje op moeten blijven wachten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Fonky Tonk Music